Larry Ellison

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru a crea o companie multinationala cu afaceri de sute de milioane de dolari ai nevoie de creativitate, munca multa si spirit competitional, considera cei de la Business Insider.

Acestia au realizat un clasament al celor mai buni manageri de companii din Statele Unite. In clasamentul celor mai buni manageri din ultimii 20 de ani apar nume importante: Steve Jobs, co-fondatorul si CEO-ul companiei Apple, Jack Welch, CEO-ul General Electric, Bill Gates, co-fondator Microsoft, care a renuntat la rolul lui in companie pentru a se dedica fundatiei Bill & Melinda Gates, Larry Ellison, CEO Oracle, Steve Schwarzman, CEO Blackstone Group, Mark Zuckerberg, CEO Facebook, Howard Schultz, CEO Starbucks etc.

Informatica este, fara indoiala, cel mai dinamic domeniu tehnologic din intreaga istorie a omenirii. Aceasta dinamica este indusa in principal de evolutia extrem de rapida a inovatiilor tehnice. Dar, dincolo de rigoarea - oarecum impersonala - a tehnicii, in spatele acestei spectaculoase viteze cu care lucrurile evolueaza in lumea calculatoarelor si comunicatiilor mai exista cel putin doua elemente importante. In primul rand, desigur, jocul economic (impresionant prin cifrele vehiculate). Iar in al doilea rand, personalitatile de frunte care se lupta pentru a-si impune punctul de vedere.

Pentru orice specialist (sau doar amator pasionat) in calculatoare nume ca Bill Gates, Steve Jobs, Philippe Kahn, Niklaus Wirth sau Nicholas Negroponte au o greutate considerabila.

Daca e sa reducem domeniul la software, atunci putem sa observam cu usurinta ca lupta pentru suprematie are actualmente doi protagonisti: Microsoft si Oracle. Ambele firme au insa in frunte personalitati atat de puternice incat adesea numele lor sunt suficiente pentru a desemna compania in ansamblul ei. Cand spui Bill Gates te gandesti imediat la Microsoft. Si invers.

Viitorul industriei informatice va fi determinat de batalia care se da in domeniul software-ului. Iar aici se infrunta doua viziuni opuse, promovate de doua personalitati proeminente: Bill Gates si Larry Ellison.

Exista o serie de asemanari si coincidente in carierele celor doi. Bill Gates a abandonat Universitatea Harvard pentru a se dedica afacerilor. Ellison a abandonat doua universitati (Illinois si Chicago). In 1975 Bill (impreuna cu Paul Allen) a infiintat Microsoft Corp. iar Ellison (impreuna cu doi asociati) a infiintat in 1977 Oracle Corp. Astazi Microsoft este cea mai mare firma de soft din lume, urmata de Oracle (care a inregistrat o incredibila crestere de 50% in ultimul an). Doua succese, echivalente cu doua pariuri castigate: calculatoarele personale in primul caz, si tehnologia bazelor de date relationale in cel de-al doilea.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Larry Ellison.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 223 cuvinte
Nr caractere:
6 967 caractere
Marime:
27.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
Biografie, Larry Ellison
Predat:
la liceu
Sus!