Externalizarea Serviciilor Contabile

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I. Conceptul de “ Externalizare servicii contabile”

Din punct de vedere comercial, “ externalizarea departamentului de contabilitate”, numita de specialisti “ Accounting Outsourcing”, reprezinta o alternativa benefica pentru economii semnificate in bugetele multor companii din Romania.

In economia actuala moderna externalizarea serviciilor contabile a devenit o necesitate pentru toti agentii economici.

In cazul unei companii care detine un departament de contabilitate, este importanta eliminarea grijilor legate de angajati, de salariile angajatilor care lucreaza in departament, de conditiile pe care firma le poate pune la dispozitie.

Tinand cont ca in marea majoritate a departamentelor de contabilitate din companiile romanesti lucreaza minim o persoana, ceea ce inseamna ca un manager plateste minim 2000 RON ca si costuri pentru acel department, externalizarea serviciilor de contabilitate devine o solutie foarte buna din toate punctele de vedere.

Astfel, in cazul identificarii unei probleme majore, persoanele responsabile de departamentul de contabilitate au ca solutie apelarea la cunostinte din exteriorul companiei. Insa, daca firma apeleaza la o companie prestatoare de servicii din domeniul financiar contabil, cu siguranta nu se vor ivi situatii dificile, intrucat consultantii din cadrul acesteia sunt disponibili ori de cate ori ii contactati, nu isi iau zile libere, si lucreaza chiar si in weekend daca este nevoie faraa cere marire de salariu. Cheltuielile sunt deductibile integral, deoarece se va emite firmei o factura lunara de prestari servicii de contabilitate.

Prin externalizarea departamentului de contabilitate se realizeaza o centralizare a tuturor informatiilor din cadrul companiei. Externalizarea serviciilor de contabilitate si personal este o solutie care confera firmelor posibilitatea de a avea rezultate cu costuri minime si in acelasi timp, suportul unor experti in domeniu, evitind in acest fel surprizele neplacute oferite de schimbarile continue din legislatie.

Externalizarea contabilitatii are trei directii importante de aplicare:

- transferul serviciilor complete in seama unui prestator specializat, autorizat si organizat intr-o companie cu resurse suficiente pentru a administra portofolii mari de clienti din domenii diferite de activitate;

- angajarea unor servicii de asistenta si coordonare profesionala in domeniul contabil, financiar si de resurse umane; aceasta inseamna ca departamentul financiar-contabil al oricarei companii este pus in relatie directa si activa cu unul sau cu mai multi consultanti ai firmei de contabilitate, in scopul realizarii unor optimizari importante;

- consiliere activa, componenta a auditului intern, sau consultanta organizata pentru a acoperi componente considerate insuficient abordate.

II. Informatii administrative: S.C. Kontel Management Services S.R.L

• Forma juridica: Societate cu Raspundere Limitata ( S.R.L.)

• Data infiinţării: 06.08.2006

• Inregistrata la Registrul Comertului: J40/13464/2006

• CUI: RO18953220

• Obiectivul de activitate: Activitati de contabilitate, revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal

• Categoria: Expert contabil CECCAR

• Adresa: Strada Bucovina, sector 3, Bucuresti

• Date de contact: Telefon: 0724 612 074; Email: kontelmanagement@yahoo.com

Compania Kontel Management Services SRL ofera consultanta firmelor si pune la dispozitia acestora solutii personalizate nevoilor si posibilitatilor, in vederea diminuarii efortului privind departamentul de contabilitate sau personal- salarizare.

Aceasta firma ofera servicii organizatiilor mici si mijlocii, cu capital integral privat, roman si/sau strain, indiferent de domeniul lor de activitate, servicii care sunt indreptate exclusiv catre imbunatatirea si perfectionarea activitatii clientului. Astfel, clientul dispune in mod curent de toate informatiile financiar-contabile, acestea fiind suportul deciziilor economice si financiare necesare in coordonarea activitatii unei societati. Kontel Management Services SRL este o firma cu asociat unic, cu capital integral privat, infiintata in august 2006 si avand sediul in Bucuresti, in zona Piata Muncii.

Aceasta companie ofera atat servicii contabile si fiscale, cat si servicii de salarizare. Kontel Management Services SRL este dispusa de asemenea la colaborari legate de lucrari de secretariat (word, excel, navigare pe internet).

a) Referitor la serviciile contabile, acestea constau in:

- inregistrarea cronologica a documentelor primare in articole contabile;

- contabilitate financiara si de gestiune;

- intocmirea bilantului contabil, a declaratiilor privind taxele si impozitele, a fiselor fiscale;

- intocmirea jurnalelor de cumparari si vanzari, stabilirea TVA de plata/rambursat;

- intocmirea declaratiilor fiscale si a situatiilor financiare;

- consultanta si asistenta pentru emiterea, receptia, arhivarea documentelor si organizarea contabilitatii primare;

- analiza rapoartelor contabile;

- alte servicii si lucrari financiar - contabile si de consultanta solicitate;

- analiza situaţiei datoriilor şi creanţelor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Externalizarea Serviciilor Contabile.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 364 cuvinte
Nr caractere:
14 775 caractere
Marime:
32.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!