Efecte ale Aderării Romăniei la UE asupra Întreprinderilor Românești

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Întreprinderile sunt entități economice de bază ale economiei naționale,

raspândite în teritoriu datorită răspândirii resurselor materiale, în special a resurselor primare limitate sau a accesului la acestea, a resurselor de muncă, a consumatorilor. Datorită variatelor alternative de utilizare a resurselor (factorilor) de productie în profil teritorial si a necesitatii utilizarii lor eficiente în procesele economice, initiativa agentilor economici se diversifica pe masura adâncirii procesului de diviziune sociala a muncii. Notiunea de întreprindere are la origine cuvântul francez “entreprise”, iar în terminologia anglo-saxona se utilizeaza cu acelasi sens. De multe ori se utilizeaza cu acelasi sens si notiunea de unitate economica sau firma. Ca unitate economica, întreprinderea are rolul de a administra cu eficienta maxima resursele de care dispune în vederea realizarii obiectivelor stabilite de managementul individual sau de grup si de proprietari

În întreprinderi se desfasoara activitati economice si sociale, prin urmare ele functioneaza ca organisme economico-sociale care produc bunuri si servicii în scop de profit.

"Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formată din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuală netă de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro"

În această categorie:

Intreprinderile mici sunt definite ca intreprinderi care au pana la 49 salariati şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane de euro

Microîntreprinderile sunt definite ca intreprinderi care au până la 9 salariati şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane de euro.

Intreprinderile micro, mici si mijlocii (IMM) joaca un rol esential in economia europeana. Ele reprezinta o sursa de abilitati antreprenoriale, inovare si creare de locuri de munca. In Uniunea Europeana extinsa la 25 de tari, aproximativ 23 de milioane de IMM-uri asigura in jur de 75 de milioane de locuri de munca si reprezinta 99% din toate intreprinderile.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efecte ale Aderarii Romaniei la UE asupra Intreprinderilor Romanesti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
7 936 cuvinte
Nr caractere:
45 565 caractere
Marime:
146.89KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!