Domeniul de activitate al SC Montana SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul 1: Descrierea domeniului de activitate
Capitolul 2: Statutul societăţii şi organigrama
Capitolul 3: Chestionar
Capitolul 4: Plan de afaceri

Extras din referat:

CAPITOLUL 1 : DESCRIEREA DOMENIULUI DE ACTIVITATE

Domeniul de activitate al S.C. MONTANA S.R.L. este de agroturism. Această firmă oferă cazare şi masă clienţilor, în condiţii optime şi foarte avantajoase.

1. PIAŢA

Clienţii pensiunii MONTANA sunt persoane fizice care provin din medii diferite. Aceştia pot fi simpli muncitori sau persoane necalificate cât şi persoane cu studii superioare: contabili, ingineri, avocaţi, doctori etc. Preţurile sunt aceleaşi pentru toţi.

În judeţul Braşov, acest gen de activitate s-a extins foarte mult. Cererea foarte mare şi imaginaţia proprietarilor de astfel de pensiuni au dus la dezvoltarea şi diversificarea acestei activităţi. Cele mai multe pensiuni se află în localitatea Bran, zonă propice pentru o astfel de activitate. Eu consider că singurul dezavantaj al acestei zone, Bran, faţă de zona în care voi deschide eu pensiunea, localitatea Cristian este acela că este departe de oraş, iar clienţii dacă nu dispun de maşini personale ajung mai greu în oraş.

Aceste firme şi-au început activitatea cu câţiva ani în urmă. Pentru pensiunea mea, constituie un dezavantaj deoarece ele au o clientelă formată, au reuşit în mare parte să-şi amenajeze pensiunea după cerinţele clienţilor. Pe parcursul anilor, când voi reuşi să scot profit din această afacere, o voi putea renova şi eu după cerinţele acestora. Cu cât voi satisface o arie mai mare de cerinţe, cu atât această afacere va fi mai profitabilă.

Preţurile pe care le voi aplica la deschiderea pensiunii vor fi puţin mai mari decât cele reale, dar nu foarte mult. Motivul este acela că, la început cheltuielile pe care le voi efectua vor fi foarte mari şi voi avea nevoie de bani. Mica sumă de bani pe care o voi obţine după efectuarea cheltuielilor, o voi investi în societate pentru a-i aduce îmbunătăţiri, precum îmi voi achita şi datoriile la bancă şi la alte persoane, pe care le voi face pentru deschiderea acesteia.

Preţul pentru o noapte va fi de 300.000 lei, doar cazare; iar pentru cazare şi masă pentru 24 de ore va fi de 550.000 lei.

2. Promovarea

Metodele de promovare într-o economie sănătoasă sunt numeroase. Acestea pot fi: publicitatea, reclama; relaţiile publice; vânzările personale şi promovarea produselor.

În cazul pensiunii MONTANA, ca metodă de promovare voi folosi mai întâi publicitatea. În acest caz, voi realiza pliante pe care le voi distribui agenţiilor de turism, precum şi la clienţii care vor veni. De asemenea, voi apela la S.C. Sorica S.R.L. care este o unitate prestatoare de servicii, în scopul promovării turismului rural.

Cea mai importantă cale de promovare a acestei firme o reprezintă relaţiile publice. Acestea sunt o comunicare personală, neplătită, care ajută foarte mult la o bună cunoaştere a acesteia. Dacă clienţii vor fi mulţumiţi de serviciile oferite vor povesti şi la alte persoane si probabil vor arata si fotografii facute in timpul sejurului la pensiunea mea , şi astfel firma va deveni mai cunoscută si sper cat mai cautata de clienti.

Pentru început voi putea să fac doar în acest mod reclamă la această societate. Pe parcurs, când voi dispune de mai mulţi bani voi apela şi la mica publicitate din ziarele de specialitate, la anunţuri prin radio sau televiziune. Acestea presupun costuri ridicate, care îmi vor afecta simţitor activitatea.

3. Costuri necesare pentru demararea afacerii

Observații:

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

SECŢIA: CONTABILITATE ŞI INFORMATICĂ DE GESTIUNE

DISCIPLINA: PROIECTE ECONOMICE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Domeniul de Activitate al SC Montana SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 096 cuvinte
Nr caractere:
10 907 caractere
Marime:
18.60KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!