Bugetul de Venituri și Cheltuieli

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. PREZENTAREA SOCIETATII “SC MAG SRL” 2
2. BUGETAREA VENITURILOR SI A CHELTUIELILOR 3
2.1. OBIECTIVELE SI IMPORTANTA
“BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI” 3
2.2. FUNCTIILE
“BUGETULUI DE VENITURI ŞI CHELTUIELI” 5
2.3. TIPURI DE BUGETE 6
3. STUDIU DE CAZ 8
4. CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

1. PREZENTAREA SOCIETATII “SC MAG SRL”

SC MAG SRL este o companie cu sediul in JEBEL, care a fost infiintata in anul 2007. Ea a inceput initial ca o companie de import produse it, fiind axata pe produse de mana a doua. Inca de la inceput, compania a investit in instalatii, echipamente si resurse umane pentru a avea o baza solida pentru dezvoltarea afacerii materializata prin cresterea vanzarilor si diversificarea clientele.

Firma este situata intr-o zona rurala datorita spatiului mare de stocare de care are nevoie si de asamblare, dar si datorita faptului ca produsele sunt cumparate din tari membre ale UE si transportul lor de la furnizor se realizeaza prin firme specializate cu masini ce depasesc 7.5 tone, si a caror circulatie este interzisa pe majoritatea arterelor din oras.

Obiectul principal de activitate conform codului CAEN este “comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului – 4651”.

SC MAG SRL este o societate cu capital privat romanesc, impartit intre doi soti, POPOVICI MARIAN 90 % si POPOVICI DANIELA 10 %. Compania este inregistrata la Registrul Comertului din Timisoara sub numarul J35/586/2007, avand cod unic de inregistrare RO 21543921.

Societatea are in present un numar de 15 angajati fiecare avand atributii foarte bine determinate, care sunt respectate cu strictete pentru bunul mers al companiei.

Societatea importa:

-produse ce pot vandute fara a mai avea nevoie de alte modificari cum ar fi monitoare, imprimante si echipamente periferice;

si

-produse ce trebuie asamblate si montate in carcase speciale pentru a forma produsul finit ce poate fi comercializat.

Datorită situaţiei economice actuale, compania îşi va baza activitatea pe vanzariile en-gros incercand pe cat posibil sa isi pastreze clientii actuali, acesta asigurand un cash-flow relativ stabil. O altă perspectivă de management are ca scop ajutorul clienţilor existenţi în menţinerea şi dezvoltarea pieţelor pentru creşterea economică viitoare. Orientarea cu amănuntul, pe de altă parte, trebuie să fie mai agresiva în termeni de marketing.

În ultimii ani, comercianţii cu amănuntul on-line de IT au inregistrat o creştere constantă, în ciuda situaţiei economice a UE. Exista de asemenea o nevoie vizibil exprimata, provenind de la clienţii români cu privire la echipamente it second hand brand in detrimentul celor noi “no name” Din acest motiv, MAG isi bazeaza strategia de afaceri pe clienţii on-line atât din mediul rural cat şi urban de pe intreg teritoriul România, transportul fiind asigurat fie cu microbuzul propriu, fie cu ajutorul firmelor de curierat cu care societatea are contarct incheiat. Practic, compania va trebui să folosească o abordare de marketing care are drept scop noi clienţi (pentru retail), dar fără a perturba afacerile clienţilor existenti, en-gros, care vor reprezenta în continuare mai mult de 80% din afacerile companiei.

2. BUGETAREA VENITURILOR SI A CHELTUIELILOR

Toate deciziile tehnico-economice, organizatorice, adoptate la nivelul firmei au drept consecinţă afectarea echilibrului financiar existent şi fac necesar un nou echilibru, angajând în acest scop modificări în nivelul şi structura necesarului de fonduri şi a resurselor de finanţare a acestora. Realizarea noii calităţi a echilibrului financiar impune fundamentarea pe un plan superior a indicatorilor financiari prin elaborarea bugetelor de venituri şi cheltuieli.

2.1. OBIECTIVELE SI IMPORTANTA “BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI”

Pornind de la necesitatea asigurării principiilor universalităţii,echilibrului şi rentabilităţii care trebuie să se afle la baza elaborării şi executării oricărui buget, prin “Bugetul de venituri si cheltuieli” se urmăresc următoarele obiective:

-Proiectarea fluxurilor în lei/valută ocazionate de întreaga activitate pentru cunoaşterea şi ţinerea sub control a intrărilor şi ieşirilor de bani şi în final a capacităţii de a onora integral şi la timp plăţile;

-Reflectarea tuturor veniturilor şi cheltuielilor, proiectareaşi optimizarea capacităţii agenţilor economici de a realiza beneficii;

-Desfăşurarea tuturor resurselor pentru finanţarea nevoilor de dezvoltare, a acţiunilor social-culturale, şi a altor acţiuni;

-Evaluarea şi dimensionarea relaţiilor băneşti ale agenţilor economici cu salariaţii proprii, cu bugetul de stat, cu băncile, cu furnizorii,cu alte persoane fizice sau juridice în calitate de debitori sau creditori;

-Proiectarea evoluţiei patrimoniului administrat de agenţii economici prin reflectarea modificărilor ce se estimează în evoluţia şi structura lor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bugetul de Venituri si Cheltuieli.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 716 cuvinte
Nr caractere:
18 162 caractere
Marime:
23.29KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!