Audit Financiar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

“Istoria gândirii economice este una dintre cele mai vaste și pasionante științe. Nimeni nu poate pretinde până în prezent, că a realizat o sinteză a istoriei gândirii economice universale. Subiectul este prea cuprinzător și nu stă în puterea unei persoane, oricât de bogate și variate i-ar fi sursele documentare de care dispune.”

( Toader Ionescu, “ Istoria gândirii economice universale și românesti”)

Am ales spre analiză un proiect finanțat din fonduri europene cu scopul de a demonstra eligibilitatea proiectului, precum și concordanțele în ceea ce privește bugetul alocat și cheltuielile aferente ale acestuia.

Pentru început, vom face o incursiune în teoriile economice pentru a înțelege în mod concret procesul economic și modalitățile de implementare ale unui proiect finanțat prin fondurile europene, pentru ca ma apoi să analizăm cadrul, precum și bugetul alocat unui proiect din zona Vrancei, mai concret orașul Focșani. Proiectul „ Spațiu comercial pretabil- Atelier reparații auto cu birouri” este un proiect demarat prin intermediul fondurilor europene, iar scopul evaluării acestuia l-a reprezentat estimarea valorii de piașă a proprietății imobiliare, așa cum este definită în standardul internațional de evaluare IVS 2011, în vederea vânzării.

Teorii Economice

Știința economică ocupă un loc important în sistemul științelor care studiază societatea. Se identifică o serie de etape, iar prima este etapa preștiințifică care începe din antichitate și se sfârșește în secolul XVIII. Elementele incipiente de gîndire economică au apărut în Orientul Antic, cel mai cunoscut curent de gîndire economică fiind Confucianismul în China. Ulterior, s-au ivit idei economice în Italia, Egipt, Babilon. Totuşi, momentul de vîrf al începuturilor gîndirii economice l-a constituit Grecia Antică cu Xenofon, Platon, Aristotel. Etapa a doua a constituirii propriu zise a ştiinţei economice, cuprinsă între anii 1750-

1870, a fost marcată de apariţia unui nou curent de gîndire economică, care a transferat

analiza bogăţiei din sfera circulaţiei în cea a producţiei. Şcoala fiziocrată a apărut în Franţa, în secolul XVII. Manifestul curentului fiziocrat îl constituie “Tabloul economic”, elaborat de Fr. Quesnay, în care se prezintă pentru prima datăun model cantitativ al circuitului economic şi al fluxurilor dintre ramurile economice naţionale. Ideile şcolii: bogăţia societăţii este munca oamenilor în agricultură; existenţa unei ordini naturale a societăţii umane; neintervenţia statului în viaţa economică. Şcoala clasică a economiei politice, momentul de vîrf în evoluţia teoriei economice, a pus bazele curentului de gîndire şi politică economică denumit liberalismul economic.

Etapa a treia (1870-1930) se referă la descoperirea şi elaborarea principiilor teoretice fundamentale ale ştiinţei economice. Etapa a patra – de adîncire şi extindere a teoriei economice a început în anul 1930 şi continuă şi în prezent. Secolul XX a adus schimbări radicale în dezvoltarea economiei. Principalele curente economice sînt Keynisismul (J.M. Keynes – intervenţia statului în economie); monetarismul (M. Fridman) – libertatea dezvoltării economiei, mai ales în problema determinării cantităţii de masă monetară

În ceea ce privește teoria metodei economice cost-beneficiu, aceasta reprezintă instrumentul de realizare a unei analize financiare, întocmite din punctul de vedere al beneficiarului, cu scopul de a demonstra necesitatea intervenției prin fonduri nerambursabile și a unei analize economice, aceasta urmând să reflecte beneficiile economico- sociale generate de proiect pentru societate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Audit Financiar.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 204 cuvinte
Nr caractere:
27 795 caractere
Marime:
55.66KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!