Asigurarea RCA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Polita RCA reprezinta asigurarea obligatorie prin care se tertii prejudiciati sunt despagubiti ca urmare a unui accident produs din vina conducatorului autoturismului asigurat.Spre deosebire de asigurarea Casco, RCA este o asigurare obligatorie, o asigurare prin care se despagubeste o terta persoana si nu asiguratul.

Asigurarea RCA este atat in favoarea tertului despagubit cat si in favoarea persoanei asigurate. In primul rand persoana prejudiciata primeste in mod obligatoriu despagubirea cuvenita de la societatea de asigurare. In al doilea rand bugetul asiguratului nu va fi afectat, despagubirea fiind platita de asigurator.

Necesitatea asigurarilor

Indiferent de cat a evoluat umanitatea, un lucru este foarte clar: nu putem controla tot ce se intampla in jurul nostru, exemplu cel mai bun fiind poate natura. Insa aceasta nu este singura care ne afecteaza si ne provoaca pagube. Accidentele se intampla la tot pasul, iar jaful, furturile, talhariile, toate tin de natura umana.

Riscurile acestea vor exista intotdeauna. Dar mai sunt si altele, in legatura cu sanatatea, cu activitatea profesionala, si, in cazul firmelor, riscuri privind marfurile sau activele companiei.

Acestea sunt motivele pentru care au aparut serviciile sau, mai bine zis, produsele de asigurare. Acestea sunt oferite de companii specializate care preiau diferite riscuri in schimbul unei sume de bani. Astfel, plata unei sume il pune pe asigurat l adapost de problemele cauzate de accidente, fie ele auto, sau de alta natura, ii poate salva firma de la problemele financiare care ar putea duce la faliment s.a.

Un argument al necesitatii asigurarilor este oferit de prezenta acestora la o scara foarte mare in Occident, unde exista o adevarata cultura. Marea majoritate a oamenilor au, in tarile vestice, tot felul de asigurari, nu doar cea de RCA, ci si cea de viata, de sanatate, de protectie a bunurilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea RCA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 561 cuvinte
Nr caractere:
8 742 caractere
Marime:
12.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
asigurarea, societatea
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Andrei Maxim
Sus!