Principalele evenimente din istoria seismică a României

Extras din referat:

CARACTERUL SI IMPORTANTA MISCARILOR SEISMICE

Cutremurele de pamant sunt fenomene fizice complexe, caracterizate printr-o miscare haotica a paturilor superficiale ale globului terestru, avand directia si intensitatea extrem de variabile in timp. Intensitatea miscarii produsa de actiunea cutremurelor (numita miscare seismica), variaza de la valori imperceptibile (sesizate numai de instrumente foarte sensibile), pana la socuri violente cu consecinte dezastruoase asupra oamenilor si constructiilor.

Avarierea sau distrugerea anumitor obiective industriale sau civile, pierderile de vieti omenesti, incendiile, alunecarile de pamant, rupturile scoartei pamantului precum si pagubele materiale pe care le cauzeaza efectele produse de cutremurele intensive, au implicatii sociale si economice din cele mai importante.

Calamitatile naturale pe care le provoaca actiunea cutremurelor au avut si au inca un efect nefast asupra psihologiei oamenilor, mai ales datorita caracterului de neprevazut al miscarilor seismice. In istoria dezvoltarii societatii umane, cutremurele de pamant si consecintele lor distrugatoare ocupa un loc important prin prisma sacrificiilor omenesti si materiale.

In ultimul secol, stiinta si tehnica au adus contributii insemnate cu privire la explicarea originii si cauzelor cutremurelor precum si asupra masurilor concrete ce se impun pentru limitarea sau chiar prevenirea distrugerilor si pagubelor provocate de miscarea seismica. Aceasta problema, de o importanta deosebita a devenit o preocupare nationala in acele tari in care frecventa de aparitie a cutremurelor intensive este ridicata, cum este si cazul Romaniei.

In vederea proiectarii unei constructii rezistente la actiunea seismica, inginerul constructor este interesat sa cunoasca caracterul si marimea fortelor care se produc in timpul unui cutremur.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Principalele Evenimente din Istoria Seismica a Romaniei.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
50 pagini
Marime:
938.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
cauze, distrugeri, cladiri
Predat:
Facultatea de Constructii , Universitatea Ovidius din Constanta
Materie:
Construcții
Sus!