Mediul natural și arhitectura urbanistică

Extras din referat:

Grădini pe acoperiş si acoperişuri plantate existau încă cu şase secole înaintea lui Hristos la babilonieni. În nordul scandinavic acoperişurile plantate au aprut de cateva secole. În Berlin, în jurul anului 1890,casele ţărăneşti au fost acoperite cu humus din motive de protecţie contra incendiilor, pe stratul de humus începând să crească plante. În anul 1983 în oraşul Linz din Austria au început plantarea acoperişurilor .

În zilele noastre acest tip de acoperiş este promovat de mai multe ţări din Europa precum Germania, Elveţia, Olanda, Norvegia, Italia, Austria, Ungaria, Suedia, Marea Britanie şi Grecia.

1.Termoizolarea se realizează datorită stratului de aer dintre firele de iarbă si datorită stratului de pamânt cu rădacini si procese vii microbiene.

2.Fonoizolare

În cazul suprafeţelor tari undele sonore se reflectă, iar prin plantarea acoperiţurilor se realizează absorţia sunetelor de către suprafaţa moale a plantelor.

3.Recuperarea spaţiilor verzi

Odată cu construirea fiecărei case o bucată de teren liber se pierde. Acea bucată de teren poate fi recâştigată prin plantarea acoperişurilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mediul Natural si Arhitectura Urbanistica.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
1.34MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!