Fiabilitate gazelor și aplicabilitatea acestora

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I Gaze speciale si perfomabilitatea lor

Monoxid de oxid nitric (denumirea comună) sau azot (denumirea sistematică) este un compus chimic cu formula chimică NO. Aceasta este o celulă diatomica si frecvent prezenta la mamifere, inclusiv oameni, şi este un intermediar extrem de important în industria chimică. Este, de asemenea, un poluant atmosferic produs de ardere a substanţelor din aer, ca şi la motoarele de automobile şi centralele electrice cu combustibil fosil.

Este o moleculă importanta, celular implicata in multe procese fiziologice şi patologice în organism mamifere atât benefice şi dăunătoare. Nivelurile adecvate de NO de producţie sunt importante în protejarea un organ cum ar fi ficatul de la daune ischemice. Nu este susţinută de nici un rezultat de producţie în ţesutul toxicitate directă cu toate acestea, contribuie la prăbuşirea vasculare asociate cu şoc septic, în timp ce expresia cronice de NO este asociată cu carcinoame diferite şi condiţii inflamatorii, inclusiv diabetul juvenil, scleroza multipla, artrita si colita ulceroasa.

Oxidul nitric nu trebuie confundat cu protoxid de azot (N2O), un anestezic şi de gaze cu efect de seră, sau cu dioxid de azot (NO2), un gaz toxic şi un poluant major. Cu toate acestea, oxidul nitric se oxidează rapid în aer din cauza dioxidului de azot, precum Humphrey Davy a constatat la disconfort lui cand el este inhalat, gazul la începutul carierei sale.

În ciuda faptului că o moleculă simplu, NU este o componentă fundamentală în domeniile de neurostiinta, fiziologie, şi imunologie, şi a fost proclamat "Molecula of the Year " în 1992.

 Când sunt expuse la oxigen, NO este convertit in dioxid de azot.

2 NO + O2 → 2 NO2

NO reacţionează cu oxigenul şi apa pentru a forma acid HNO2 sau de azot. Reacţia este gandit pentru a continua prin intermediul stoichiometrie următoarele:

4 NO + O2 + 2 H2O → 4 HNO2

 NO va reacţiona cu fluor, clor, brom şi pentru a forma specii XNO, cunoscut sub numele de halogenuri nitrosyl, cum ar fi clorura de natriu. Iodură de Nitrosyl poate forma, dar este o specie extrem de scurtă durată şi are tendinţa de a reforma.

2 NO + Cl2 → 2 NOCl

 Nitroxyl (HNO) este forma redus de oxid nitric.

 oxid nitric reactioneaza cu acetonă şi o alcoxid la o diazeniumdiolate sau nitrosohydroxylamine şi acetat de metil:

Aceasta este o reactie foarte vechi (1898), dar de interes astăzi în nici o cercetare pro-medicament. Oxidul nitric poate reacţiona, de asemenea, în mod direct cu methoxide de sodiu, formând formiatului de sodiu şi protoxid de azot.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fiabilitate Gazelor si Aplicabilitatea Acestora.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
3 331 cuvinte
Nr caractere:
17 612 caractere
Marime:
1.46MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!