Evaluare economică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Terenul analizat este situat pe Strada Telescopului, nr. 5, sector 1, Bucuresti.

Strada Telescopului se afla in zona 8 a Municipiului Bucuresti, respectiv in cartierul Aviatiei, in nord-estul sectorului 1.

Proprietatea este compusa din teren intravilan cu o suprafata totala de 341 mp, avand o deschidere de 11.08m, si o constructie parter demolabila cu suprafata de 18mp.

Accesul pietonal si accesul auto se fac din strada Telescopului.

Regimul de inaltime in zona este de P+2.

Cartierul Aviatiei este un mic cartier situat in nord-estul sectorului 1 al Bucurestiului construit dupa 1980, format din blocuri cu 3 si 4 etaje. Inainte de 1980, in aceasta zona existau numai case, care au fost daramate pentru a face loc blocurilor.

Instituții de interes public și spații de birouri :

- Școala Generală Nr. 12 - Strada Borșa

- Piața Aurel Vlaicu - situată în vecinătatea școlii. Această piață a fost inaugurată pe 9 aprilie 2004, de primarul Vasile Gherasim. Aceasta are o suprafață totală de 320 mp. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 4 miliarde lei vechi. Piața dispune de parcare auto și de un loc de joacă pentru copii. În incinta pieței se mai găsește și o casierie a Direcției de Impozite și Taxe Locale a sectorului 1, unde locuitorii acestui cartier să poată plăti impozitele.

- Oficiul Poștal Nr. 52

- Oracle Tower - (fost Floreasca Tower) este o clădire de birouri (clasa A) tip turn de 13 etaje cu o suprafață totală de 7.600 mp și a fost inaugurată în decembrie 2005. În această clădire turn își are sediul filiala românească a companiei Oracle, unul dintre cei mai importanți furnizori de software din lume. Compania a închiriat aproximativ 7.000 mp (de la etajul 2 la 13)

- AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului)

- Muzeul Aviației

- Ambasada Republicii Populare Chineze

Accesul spre principalele zone de interes este facil si rapid spre centrul capitalei, parc Herastrau, piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei pe bd Aviatorilor; spre aeroport Otopeni si Baneasa, DN1 si A3, valea Prahovei, zona comerciala Baneasa Shopping Center pe Bd Alexandru Serbanescu; spre cladirile de birouri din Floreasca, Barbu Vacarescu, Pipera si Nicolae Caramfil.

Zona este linistita, verde, selecta, cu profil mixt rezidential/birouri, cu multe constructii noi tip vila, fara surse de poluare, aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu, terenul fiind potrivit pentru constructia unei vile P+2, ca in cazul de fata.

In cartier pretul mediu al unui teren de aproximativ 300 mp este de 250 euro. Asadar pretul terenului supus evaluarii este de 250 euro/mp* 341 mp= 85250 euro.

Dupa demolarea constructiei parter existente pe teren s-a construit o vila P+1+M avand amprenta la sol de 88 mp si o suprafata desfasurata de 263mp.

Pretul constructiei a fost stabilit pe baza estimarii valorii de piata. In zona pretul unui teren de aproximativ 300 mp cu o cladire P+2 este de 180500 euro, rezultand ca pretul cladirii este diferenta dintre pretul terenului si al constructiei si pretul terenului, respectiv 180500euro – 85250 euro= 95250 euro.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluare Economica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 476 cuvinte
Nr caractere:
22 943 caractere
Marime:
3.38MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!