Tendințe în dezvoltarea serviciilor în România

Extras din referat:

- Importanţa crescândă a serviciilor în economie, ascensiunea rapidă şi evoluţia spectaculoasă în ultimele decenii a devenit de necontestat. Activităţile de servicii au invadat bugetele de consum ale populaţiei, precum şi consumurile intermediare ale agenţilor economici.

- Dezvoltarea fară precedent a serviciilor s-a caracterizat, între altele, printr-o creştere şi diversificare permanentă a ofertei de servicii corespunzatoare unei evoluţii similare a nevoii.

- Sectoarele de Tehnologie, Media si Telecomunicaţii (TMT) şi impactul lor asupra modului în care trăim, muncim şi ne distrăm s-au schimbat profund în ultimii zece ani.

- În plus, aceste industrii au manifestat o tendinţă de convergenţă în ultimul deceniu, iar astăzi tehnologia, media şi telecomunicaţiile sunt mai interconectate şi mai interdependente ca oricând.

În ultimii cinci ani, televiziunea a asistat la creşterea veniturilor din publicitate, de la 174 miliarde de dolari în 2007, la 191 miliarde de dolari estimaţi în 2011 – un contrast puternic prin comparaţie cu veniturile din publicitate în scădere raportate de ziare (de la 126 miliarde de dolari, la 92 miliarde de dolari, în acelaşi interval de timp).

O creştere estimată de 6% în 2012 ar duce veniturile generate de publicitatea televizată dincolo de pragul de 200 miliarde de dolari, mai mult decât dublul publicităţii atrase de publicaţiile tipărite, care reprezintă al doilea mare canal publicitar.

Reţelele sociale sunt estimate să depaşească pragul de un miliard de membri. Totodată, ele ar putea atrage peste 2.000 de miliarde de mesaje publicitare. Totuşi, veniturile din publicitate aferente vor rămâne modeste, la o valoare de 4 dolari per membru, însumând aproape cinci miliarde de dolari (sub 1% din veniturile publicitare globale).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tendinte in Dezvoltarea Serviciilor in Romania.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Marime:
2.79MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Conf. univ. dr. Carmen Chasovschi
Sus!