Strategii Publicitare Folosite de Mc'Donalds

Previzualizare referat:

Extras din referat:

McDonald's es una cadena de restaurantes de comida rápida. Sus principales productos son las hamburguesas, sándwiches, patatas fritas, menús para el desayuno, refrescos, batidos, postres y, recientemente, ensaladas y fruta. En la mayoría de los restaurantes se han incluido distintas áreas con juegos para niños. Atiende aproximadamente a 47 millones de clientes al día. Este artículo presenta las formas de publicidad que utiliza la empresa para promovar sus productos de McDonalds, y una breve historia de esta empresa de renombre mundial.

1. McDonald’s

Publicitatea este o parte foarte importantă a marketingului. Ea înglobează cercetarea pieţii, dezvoltarea reclamelor TV şi radio, a materialelor tipărite dar şi planificarea şi cumpărarea spaţiilor de difuzare a spoturilor.

Publicitatea McDonald's se împarte în:

1. Promovarea Brand-ului

Promovarea brand-ului presupune atât comunicarea personalităţii brand-ului, cât şi realizarea unei strânse relaţii cu clienţii. Publicitatea brand-ului nu vinde doar mâncarea. Ea reflectă modul în care diferiţi clienţi percep experienţa unei vizite la McDonald's.

2. Promovarea Campaniilor

Campaniile oferă clienţilor un motiv în plus de a veni pentru prima oară sau de a reveni la McDonald's. Marketingul McDonald's caută, planifică, dezvoltă şi implementează oferte noi şi atractive precum: sandwichuri noi, jocuri, Happy Meal etc.

Promoţiile de brand şi campaniile sunt concepute astfel încat să se completeze şi să menţină McDonald's pe primul loc în preferinţele consumatorilor.

Datorită inovaţiilor şi eficienţei sale, marketingul performant a făcut din McDonald's liderul mondial al restaurantelor cu servire rapidă din întreaga lume.

Pentru a putea păstra această poziţie, fiecare restaurant McDonald's este implicat în dezvoltarea şi implementarea planului anual de marketing.

Oamenii care conduc sau au în franciză restaurantele McDonald's sunt apropiaţi de clienţi. În acest fel, aportul lor în dezvoltarea diferitelor campanii de marketing este foarte important.De fiecare dată când demarează o nouă campanie, aceasta se bucură de sprijinul întregii echipe McDonald's.

1.1. Marketing - relaţii publice

Programele de relaţii publice sunt concepute pentru a informa în permanenţa clienţii despre acţiunile McDonald's. Colaborând cu toate tipurile de media, reuşesc să transmită clienţilor informaţii despre angajări, mediu, alimentaţie, educaţie şi pregătire. De asemenea, colaborează cu media pentru a educa oamenii despre ceea ce reprezintă McDonald's ( de la deschiderea unui restaurant la construirea unui nou loc de joaca şi decernarea unui premiu pentru un tânăr angajat).

Relaţiile publice le permit dezoltarea legăturilor pe care le au cu şcolile, grupurile/grupările din comunitate, centrele de afaceri şi cele de recreere şi toate tipurile de grupuri de interes special.

Relaţiile publice nu reprezintă numai transmiterea unor date ci le asigură că toată lumea este bine informată în ceea ce priveşte Compania .

Comunicarea internă cu toţi angajaţii McDonald's reprezintă o latură importantă a programului de relaţii publice.

McDonald's Corporation este cel mai mare lanț de restaurante de tipul fast-food din lume, vânzând cu prioritate hamburgeri, pui, cartofi prăjiți, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte (așa numitele milkshake-uri) și băuturi carbo-gazoase. Mai recent, a început să ofere și salate, fructe, snack wraps și carrot sticks. McDonald's este cel mai mare retailer global din domeniul serviciilor alimentare, cu peste 32.000 de restaurante în 117 țări.

Afacerea a început în 1940, cu un restaurant deschis de frații Dick și Mac Macdonald în San Bernardino, California. Introducerea "Sistemului de Servire Rapidă" în 1984 stabilea principiile restaurantelor fast food. Corporația prezentă își datează fondarea din timpul deschiderii restaurantului franciză de către Ray Kroc, din Des Plaines, Illinois din 15 aprilie 1955, acesta fiind al nouălea restaurant McDonald's. Kroc a cumpărat mai târziu drepturile legale ale fraților McDonald asupra companiei și a condus expansiunea sa în toată lumea.

Odată cu extinderea plină de succes a companiei McDonald's pe multe piețe internaționale, compania a devenit un simbol al globalizării și al răspândirii stilului de viață american. Proeminența sa în influențarea masivă a modului de a mânca al diferitelor categorii sociale, a creat de asemenea un frecvent subiect de dezbatere publică legat de obezitate, etică corporatistă și responsabilitatea față de consumator. A creat, ca un produs secundar și un jargon specific, așa cum ar fi expresia junk food în loc de fast food, adică mâncare gunoi în loc de mâncare rapidă.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii Publicitare Folosite de Mc'Donalds.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 316 cuvinte
Nr caractere:
16 915 caractere
Marime:
25.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!