Strategii Publicitare - Analiza De Reclame

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In vederea realizarii acestui proiect, am ales spre analiza trei reclame ale brand-ului de ciocolata Poiana si trei reclame ale bine-stiutului Rom. In continuare, le voi studia din punct de vedere al pozitionarii pe piata, al publicului-tinta caruia i se adreseaza, al imaginii din contextele respective si al textului continut.

Poiana este ciocolata preferata a romanilor, fiind considera pe primul loc in ultimii zece ani. Ciocolata a fost lansata în anul 1995 si a devenit rapid lider de piata in acest segment. Este cea mai cunoscuta marca de ciocolata din Romania, mentinandu-si pozitia în topul preferintelor consumatorilor romani, prin faptul că de mai bine de 10 ani le ofera produse şi ambalaje noi, inovatoare, de o calitate ce vine in intampinarea necesitatilor si asteptarilor acestora. Produsa la Brasov dupa o reteta elvetiana, Poiana are la baza experienta si cunostintele celor mai buni producatori de ciocolata din lume.

Istoria marcii Poiana a inceput cu doua sortimente de tablete de ciocolata de 100g (Poiana cu Lapte şi Poiana cu Alune), iar in timp a ajuns la peste 25 de sortimente.

Ciocolata Rom este unul din cele mai longevive brand-uri romanesti, care si-a pastrat reteta din 1964.

Prima reclama la Poiana este incadrata in pozitionarea de nisa. Brand-ul se adreseaza direct familiilor, prezentand in imagine o mama alaturi de copiii ie, o famile fericita, surprinsa intr-o ipostaza in care au zambatul pe buze si manaca ciocolata Poiana. De seamenea, reclama se situeaza si in pozitionarea in functie de consumator, acestia fiind iubitorii de ciocolata, avand o varietate larga din care sa-si aleaga sortimetul preferat.

In concluzie, brand-ul romanesc se adreaseaza familiilor, pentru a o savura intr-un moment petrecut in compania tuturor memnbrilor, dar si celor carora le place ciocolata in general. Se subliniaza ideea de familie, pentru a influenta opinia consumatorului in legatura cu stabilitatea si sensibilitatea acestui simbol cultural, dar si a brand-ului care este longeviv, de incredere si se pliaza pe cerintele cumparatorului.

Imaginea ambalajului este in prim plan, ceea ce face ciocolata sa para mai apetisanta. De asemenea, imaginea de pe fundat este un instanenu care surprinde cele 3 personaje in mincare, in timp ce savureaza din ciocolata Poiana, fapt care mareste savoare produsului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii Publicitare - Analiza De Reclame.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 502 cuvinte
Nr caractere:
8 405 caractere
Marime:
80.65KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!