Rolul unui Newsletter în Comunicarea Publică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Newsletter-ul este o “publicaţie” distribuită regulat cu un subiect de bază iar cei interesaţi pot să se aboneze şi să primească mai multe detalii.Cele mai multe newsletter-e sunt publicate de cluburi,biserici,asociaţii,societăţi,şi cel mai des de companii de afaceri, pentru a furniza informaţii utile anumitor persoane .

Newsletter-ul electronic este un fel de « buletin de ştiri » on-line, livrat regulat prin e-mail utilizatorilor care s-au abonat in prealabil. În ultima vreme, tot mai multe companii (organizaţii) apelează la acest mijloc de informare a propriului public, deoarece pe internet totul evoluează rapid şi din necesitatea de a-i ţine la curent pe cei interesaţi.

În general se evită publicarea unui newsletter de dimensiuni mari. Obiectivul urmărit nu este creearea unei liste de n abonaţi, ci profitul afacerii celui care-l publică. Creearea unei liste de n abonaţi este doar un mijloc pentru atingerea scopului. Scopul unui newsletter electronic este construirea unei relaţii cu publicul ţintă şi apropierea acestuia de oferta companiei. Trebuie gândit de la început la ce va fi folosit: în multe cazuri newsletter-ul este folosit pentru a face cunoscut numele unei companii sau anunţarea diferitelor evenimente din jurul companiei (afacerii).

Dacă newsletter-ul se adresează unei arii de clienţi, atunci se poate promova prin intermediul lui şi servicii noi, produse sau soluţii.Atunci când este cazul, se pot promova oferte speciale,reduceri, etc. Din punctul de vedere al imaginii, newsletter-ul electronic ajută prin a demonstra că acea companie se afla intr-o zona de vârf.

Pentru a avea un mare succes newsletter-ul trebuie trimis regulat.Dacă din diferite motive nu se poate editarea şi difuzarea constantă a unui newsletter este mai bine sa nu se înceapă publicarea lui.Livrarea neregulată sau editarea superficială ar dăuna imaginii companiei, in loc să contribuie la aceasta în mod pozitiv.Creearea unui newsletter electronic de calitate aduce o serie beneficii măsurabile:

• Este un instrument de marketing extrem de ieftin

• În felul acesta se rămane in contact permanent cu abonaţii

• Publicarea este percepută de cititori ca o luare în serios a propriei afaceri

• Se construieşte o relaţie cu abonaţii, o relaţie bazată pe încredere şi informare

• Oamenii cumpără in general de la cei care le plac,pe care ii cunosc şi în care au încredere.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul unui Newsletter in Comunicarea Publica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 170 cuvinte
Nr caractere:
5 799 caractere
Marime:
9.85KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!