Raport de Evaluare al Unui Site

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Rezumat 3
Introducere 4
1. Descrierea criteriilor de evaluare 5
2. Evaluarea site-ului 6
3. Propuneri de imbunatatire 7
Concluzii 8
Bibliografie 9

Extras din referat:

REZUMAT

Accesibilitatea Web-ului si usurinta cu care poate fi utilizat au fost factorii determinanti care au condus la inmultirea resurselor disponibile pe Internet.

Datorita bogatiei si diversitatii sale informationale, Internetul a devenit una dintre cele mai utilizate modalitati de informare si cea mai populara. In aceste conditii, una dintre problemele majore care se impun in atentia utilizatorilor este cum se poate determina calitatea informatiilor, a site-urilor de pe internet. In aceste conditii, necesitatea evidenta este aceea de a educa utilizatorii pentru a-si dezvolta simtul critic si cunostintele privind criteriile de evaluare a site-urilor.

Site-ul www.hotel-central.com.ro este site-ul de prezentare al Hotelului Central din Slobozia. Are ca scop informarea tuturor turistilor despre serviciile oferite.

Pentru evaluarea site-ului ne-am folosit de zece criterii de evaluare, care le-am urmarit pas cu pas. Am evaluat acest site cu scopul obtinerii de puncte forte si slabe ale acestuia. Dupa evaluarea noastra am ajuns la concluzia ca acest site prezinta atat puncte forte cat si puncte slabe dupa analizarea criteriilor de evaluare.

In ceea ce priveste calitatea informatiilor gazduite de site am ajuns la concluzia ca poate fi considerat un punct forte, atat si design-ul pe care il prezinta. Dar si faptul ca nu prezinta reclame si legaturi cu alte site-uri. Consider prin factul ca au adoptat un concept simplu la prezentarea site-ului duce iar la un punct forte.

Dupa evaluarea site-ului ca punct slab consideram ca face parte faptul ca nu ne este prezentata ultima actualizare a site-ului si nu prezinta toate informatiile pe care ni le-am dorit. Asa am putut ajunge sa spunem ce lucruri ar trebui imbunatatite la acest site.

INTRODUCERE

Scopul acestui raport de evaluare a unui site din categoria hoteluri si restaurante este de a vede cat de corect este acest conceput, carui tip de public se adreseaza si ce lucruri ar trebui imbunatatite la acest tip de site.

Site-ul care l-am ales pentru a-l evalua este: http://www.hotel-central.com.ro.

Hotel Central - Slobozia este gazda ideala in orice anotimp si cu orice ocazie, atat pentru turism cat si pentru afaceri.

Pe baza acestui site vom face o analiza de evaluare a tuturor elementelor din aceasta pagina web, design-ul, link-urile, meniul, graficele, felul cum sunt asezate elementele in pagina, daca are sau nu fundal sonor, etc.

Site-ul este sponsorizat de LEMASOFT. Site-ul nu are legaturi cu alte site-uri. Site-ul nu prezinta date despre actualizare si drepturile de autor.

Pe pagina de internet ne este prezentat domeniu si ne prezinta ce pune la dispozitie hotelul pentru publicul caruia i se adreseaza. Hotelul dispune de un restaurant si o terasa care confera un loc intim clientilor lor, dar si date despre cazare. Site-ul ne prezinta ofertele legate de meniu dar si de evenimentele pe care clientii le pot face in incinta hotelului respectiv la restaurantul acestuia.

Site-ul este unul bogat de informatii care ne permite a face o evaluare amanuntita al acestuia.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

FACULTATEA DE COMERT, AN II

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Evaluare al Unui Site.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 362 cuvinte
Nr caractere:
8 433 caractere
Marime:
22.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Catalina Brindusoiu
Sus!