Publicitatea înșelătoare

Extras din referat:

“Înseamnă orice formă de prezentare a unei activități comerciale, industriale, artizanale sau liber-profesioniaste, avănd ca scop promovarea vănzării de bunuri si servicii , de drepturi și obligații, după cum cum consemnează Legea publicității”.

Ce prevede Legea Publicității?

“Publicitatea trebuie să fie decentă, corectă și elaborată în spiritul responsabilității sociale. Ea trebuie să respecte principiile constitușionale și să respecte demnitatea umană făra a discrimina sau a incuraja comportmanete care prejudiciaza mediul.”

“Publicitatea bazată pe informații false, care urmărește să inducă consumatorul în eroare în ceea ce privește natura, compoziția, originea, cantitatea, calitatea, modul de fabricație, data fabricației, prețul de vânzare, modul de utilizare, identitatea fabricantului s.a. “

Cum definește Legea publicitatea înșelătoare?

“Legea definește publicitatea înșelătoare ca fiind acea publicitate care în orice fel, inclusiv prin modul de prezentare, inducea sau poate indce în eroare orice persoana careia îi este adresată și îi poate afecta comportamentul economic , lezându-i interesul de consumator ”

Legea 154/2008 mentioneaza trei criterii pe baza carora se poate aprecia caracterul „inselator” al publicitatii:

1.caracteristicile bunurilor sau ale serviciilor (natura, compozitia, metoda si data fabricatiei bunurilor, daca acestea corespund scopului lor, originea lor geografica sau comerciala);

2. pretul si conditiile de distributie

3. informatii privind comerciantul care isi face publicitate (identitatea, calificarile, drepturile de proprietate intelectuala, premiile / distinctiile aces­tuia). Dezideratul acestei interdictii este ca publicul consumator sa aiba acces la suficiente date privind cele trei categorii de informatii, astfel incat acesta sa isi poata forma o imagine completa, reala si bine informata cu privire la produsele in cauza, pentru a lua in final o decizie de achizitie corecta.

Bibliografie:

Suport de curs-Dreptul comunicării

http://www.iqads.ro/dictionar/publicitate-inselatoare (accesat 08.05.2017)

http://legeaz.net/dictionar-juridic/publicitate-inselatoare-comparativa (accesat 08.05.2017)

http://www.magazinulprogresiv.ro/articles/legal-si-nelegal-campaniile-publicitare (accesat 08.05.2017)

https://www.paginademedia.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Publicitatea inselatoare.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
1.24MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!