Primul Loc de Munca

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Odata ce am terminat facultatea suntem in cautarea unui adevarat loc de munca si spun adevarat pentru ca acum avem atasata la CV'un nostru o diploma ce ne atesta calitatile, aptitudinile si competentele intr-un anumit domeniu. Dar sunt mii de persoane care se gasesc in aceeasi situatie ca si tine. Intrebare este simpla dar foarte complexa: Oare e suficienta doar o diploma de facultate? Este intrebarea pe care tinerii ca mine si ca multi altii ne-o punem cand suntem in cautarea unui loc de munca si subiectul pe care il voi aborda in aceasta lucrare, deoarece in ziua de azi nu mai conteaza asa de mult partea teoretica, facand referire aici la educare noastra profesionala, cat conteaza cea practica, mai clar spus experienta.

Conteaza sau nu experienta?

O alta intrebare care ne da mult de reflectat este cea in legatura cu experienta noastra. Nu e de ajuns sa detii o baza informationala, stiintifica, teoretica pe care ai acumulat-o in anii de facultate daca nu ai si o experienta dobandita tot in acest timp, deoarece stim ca teoria fara practica e ca si cum nu ar exista. Nu ai cum sa sustii o teorie daca nu o si demonstrezi. Asa se intampla si in cazul experientei. Astfel, conteaza foarte mult ca in CV-ul nostru sa avem atasate cateva experiente, neimportand foarte mult domeniul in care ai activat, functia pe care ai detinut-o sau salariul pe care l-ai primit. Conteaza doar ca ai experienta, ai fost angajat si ai avut colegi, un sef, poate stii ce inseamna sa lucrezi in echipa sau singur si stii sa respecti un program de lucru.

In cele mai multe cazuri angajatorii au tendinta de a pune mult accent pe experientele tinerilor care isi doresc ocuparea unor posturi in companiile pe care acestia le conduc dar acest lucru nu este insa generalizat, intotdeauna

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Primul Loc de Munca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
949 cuvinte
Nr caractere:
4 692 caractere
Marime:
6.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
angajare, salariu, job
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!