Mijloace de Comunicare

Extras din referat:

În sensul cel mai larg, „mijloacele de comunicare” includ o multitudine de limbaje si alte sisteme simbolice ce pot fi folosite pentru a comunica.

Comunicare de masă este procesul prin care un grup specializat colectează, prelucrează sau produce și difuzează mesaje către un public numeros și eterogen, în flux continuu, prin intermediul unor canale tehnice, în regim concurențial și pe baza unui sistem normativ.

Pornind de la modelul elementar al acesteia – cineva transmite un mesaj, prin intermediul unui canal, pentru a fi receptat de unul sau mai mulți beneficiari – putem individualiza comunicarea de masă prin sublinierea caracteristicilor:

Emițătorului (creatorul mesajului)

Canalului de difuzare

Receptorului (publicului)

Conținutului transmis

Presa reprezintă un canal de vehiculare a informațiilor în societate, care urmărește o eficiență socială. În denumirea de presă scrisă sunt cuprinse toate publicațiile cotidiene și periodice. Ea reprezintă un instrument puternic de influențare și educare a opiniei publice, de transmitere a informațiilor și cunoștințelor din toate domeniile.

O presă puternică poate funcţiona ca o formă a supravegherii guvernamentale. Naţiunile care nu se bucură de o libertate a presei de obicei suferă de o cenzură directă sau indirectă a guvernului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mijloace de Comunicare.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
534.95KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!