Gândirea pozitivă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Gandirea pozitiva

Gandirea pozitiva este o atitudine mentala cu ajutorul careia reusim sa depasim obstacolele si sa ne indeplinim visele. Este o atitudine mentala datorita careia obtinem rezultate bune si excelente. O gandire pozitiva anticipeaza fericirea, bucuria, sanatatea si rezultate satisfacatoare pentru fiecare situatie si actiune.

Modelele de gandire sunt mecanisme cognitive cu ajutorul carora putem intelege si explica fenomenele si procesele din universul in care traim. Un model de gandire reprezinta o structura cognitiva formata dintr-o baza de cunostiinte, un set de reguli de inferenta si un sistem valoric de referinta.

Baza de cunostiinte a unui lider se formeaza si se adapteaza in mod continuu, reprezentand bogatia informatiilor agregate sub forma unor structuri cognitive.

Regulile de inferenta definesc procesul de valorificare a cunostiintelor liderului, in concordanta cu un sistem valoric de referinta. Acesta este format dintr-un set de valori pe care un lider le considera ca fiind de referinta in luarea deciziilor.

Modelele de gandire liniare sunt cele mai raspandite modele de gandire ti de actiune. Ele au impregnat atat de mult in viata noastra incat le consideram ca fiind normale.

Modelul de gandire aleatorie este fundamental pentru managementul strategic, deoarece permite generarea de solutii si evaluarea sanselor de succes.

Unii oameni au ajuns sa isi controleze genial de bine emotiile, altii au ajuns sa se poata relaxa foarte eficient, altii au reusit sa isi invinga anumite frici. Toti oamnenii care au succes intr-o anumita directie au ceva sa ne invete. Gandirea pozitiva este una dintre regulile de baza pentru a avea succes in viata. Inca nu am intalnit un pesimist care sa ajunga sa fie lider intr-o firma sau sa aiba succes in viata, dar am intalnit foarte multi optimisti care au succes in ziua de astazi.

Gestionarea unei crize se poate face mult mai inteligent si eficient mizand pe gandirea pozitiva. In situatii de criza, societatea americana se solidarizeaza exemplar. Din respect fata de cetatenii americani, administratia si mass-media se focaizeaza pe obiective esentiale menite sa restabileasca ordinea si securitatea. Se prezinta faptele fara presupuneri si acuzatii gratuite.

Caracteristicile native ale liderului reprezinta un prim determinant inteligenta si in special inteligenta nativa se reflecta in capacitateea liderului de a formula obiective eficace si atractive pentru ceilalti, an capacitatea sa de a stabili modalitatile optime de atragere a altor persoane la realizarea obiectivelor, in sesizarea acelor argumente care odata prezentate atrag si conving pe ceilalti sa se implice in derularea activitatilor.

Carisma reprezinta o alta calitate si poate sa fie definita ca fiind abilitatea unei persoane de a inspira sau de a amplifica implicarea altor persoane in derularea anumitor actiuni.

Carisma este proprie liderilor de succes care sunt urmati in realizarea idealurilor si actiunilor demarate de un mare numar de persoane.

Situatia in care se afla sau se plaseaza liderul a fost pe larg studiata atat din punctul de vedere al contextului de ansamblu cat si ca o conditionare situationala.

Nicco Machiavelli, unul dintre cel mai mare filosof politic al Rensterii, in lucrarea ,,Principele" afirma ca un suveran trebuie sa fie brutal, lipsit de scrupule si de omenie. El poate si trebuie sa nu ezite sa-si pedepseasca dusmanii, in caz de necesitate chiar si prietenii. Modelul acestui lide persista in operele epice din acea perioada istorica.

Responsabilitati ale liderului cu gandire pozitiva:

De a cauta oportunitati de a schimba, inova si imbunatati.

De a experimenta, de a risca si de a nu uita greselile din trecut

De a avea o viziune si de a innobila viitorul.

De a-i convinge pe oamnei sa creada in viziunea lui prin a le raspunde valorilor, intereselor, sperantelor si visurilor lor.

De a-i intari pe oameni prin a renunta la putere, oferind libera alegere, delegand sarcini critice si oferind sustinere continua.

De a exprima prin propriu conmportament intr-un mod consistent cu standardele care le-a asumat.

De a sarbatori regulat realizarile echipei.

De a fi curajos si luptator.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gandirea pozitiva.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
740 cuvinte
Nr caractere:
3 560 caractere
Marime:
9.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
Gandirea pozitiva, psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!