Criza de imagine Netflix

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Netflix este o companie Americană publică ce oferă abonaților lunari, servicii de închiriere filme video cu ajutorul DVD-urilor prin posta ,de asemenea și nelimitate episoade tv și filme online.

Netflix a fost fondată în 1997, în Scotts Valley , California, de către Marc Randolph şi de către Reed Hastings. Reed Hastings a fost cel cu ideea de a construi un site de închiriat filme si de vizionat filme online, programe tv, totul unui contra cost.

La început utilizatorii plăteau pentru fiecare film închriat în parte. Situ-ul Netflix a fost proiectat ca un serviciu “plătește pentru închiriere” cu prețuri fixe, plus taxe postale.

În septembrie 1999, a apărut opțiune de abonament lunar. Modelul “Plătește pentru închiriere” a fost adoptat complet în 2000. Netflix a avut până la sfârșitul lui 2002 în jurul de 1 milion de abonați.

Ințial site-ul Netflix a fost local, putând închiria filme doar cei din Canada, iar în anii ce au urmat compania s-a extins și în SUA, America de sud și Caraibe.

Netflix a jucat un rol proeminent în distribuţia de film independent. Printr-o diviziune numită “Divertisment în plic roşu” , Netflix a primit licența, şi distribuia de filme independente, cum ar fi Nascut în bordeluri sau Sherrybaby . La sfârşitul lui 2006, “Divertisment în plic roşu”, s-a extins și în producerea de conţinut original, cu regizori de film, cum ar fi John Waters.

Netflix a iniţiat o ofertă publică, la 29 mai 2002, prin care a pus spre vânzarea a 5.500.000 de acțiuni la preţul de 15,00 $/acţiune. După ce suportă pierderile substanţiale pe parcursul primilor ani, Netflix postează primul său profit în cursul anului fiscal 2003, câştigul salarial de 6.5 milioane $ și profit pe venituri de 272 milioane $ în SUA. Compania promovată de Netflix cunoaștea un avânt și avea success în SUA.

Netflix a fost una dintre cele mai mari companii de succes .Un articol din New York Times, din septembrie 2002, a declarat că, la momentul respectiv, Netflix a trimis aproximativ 190 de mii de DVD prin poștă pe zi, astfel ajungând la 670 de mii de abonaţi lunar.

Numărul abonaților la companie a crescut de la un milion în al patrulea trimestru al anului 2002, la aproximativ 5.6 milioane la sfărsitul trimestrului al treilea al anului 2006, iar până în anul 2010 la aproximativ 14 milioane. Creșterea cea mai mare a avut-o din 2010 până în 2011 ajungând peste 20 de milioane de utilizatori.

Această creștere rapidă a abonaților Netflix a fost alimentată de răspândirea rapidă a DVD playere în gospodării, din 2004, aproape două treimi din casele din SUA au avut un DVD player. Apoi, a urmart o creștere foarte mare a abonaților online, cu cât creștea numărul de utilizatori pe internet cu atât creștea și numărul de abonați online Netflix.

Un factor foarte important în creștere numărului de abonați au fost și campaniile de promovare. După cum puteţi vedea din tabel , cea mai mare parte a bugetului de publicitate Netflix este dedicat pentru publicitatea TV. Ei simt că, dacă potenţialul client este deja în faţa televizorului, atunci le-ar putea trezi interesul pentru vizionarea de filme online. Netflix, folosește intotdeauna ca spot publicitar un fundal roșu peste care este scris “NETFLIX” cu alb.

Observații:

UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA”

FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

IAȘI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Criza de Imagine NETFLIX.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 734 cuvinte
Nr caractere:
13 490 caractere
Marime:
697.52KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!