Comunicatul de Presă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Preambul

Un comunicat de presă este o comunicare scrisă sau înregistrată, care se adresează membrilor comunității de jurnaliști de ştiri cu scopul declarat de a anunța că anumite informații au valoare de știri.

În mod curent comunicatele de presă sunt transmise prin poștă, fax, telefon sau e-mail la editorii ziarelor, revistelor, stațiilor de radio și televiziune, respectiv rețelelor de radio și televiziune. Pentru a distribui un comunicat de presă sunt folosite serviciile comerciale de distribuire a difuzărilor știrilor.

Utilizarea de comunicate de presă este comună în domeniul relaţiilor publice (PR). De obicei, scopul este de a atrage atenţia mass-media favorabilă pentru client, profesional PR şi / sau furnizează publicitate pentru produse sau evenimente comercializate de către acei clienţi. Comunicatele de presă pot anunţa o serie de ştiri, cum ar fi evenimente programate, promoţii personale, premii, produse şi servicii noi de vânzare şi alte date financiare.

Comunicatul de presă este un text obişnuit prin care se transmit informaţii catre media. El este apreciat de către ziarişti în raport cu noutatea informaţiei prezentate al canalului media implicat dar şi în funcţie de calitatea prezentării informaţiilor.

Comunicatul de presă se dă întotdeauna la initiativa instituţiei care îl emite şi este o apariţie plănuită care nu trebuie confundată cu publicitatea.Comunicatele sunt necesare pentru orice tip de eveniment la care sunt invitate mediile de informare: conferinţe de presă, briefinguri din cadrul unor expoziţii sau evenimente nesponsorizate.

Origine

Primele comunicatele de presă moderne au fost create de Ivy Lee.Acesta împreună cu compania sa au colaborat pentru a emite primul comunicat de presă direct jurnaliştilor înainte ca alte versiuni sau ipoteze să fie răspândite printre ei şi raportate.El a folosit un comunicat de presă ,în plus faţă de invitarea jurnaliştilor şi fotografilor,ca un mijloc de încurajare a comunicării deschide cu mass-media.Pionierul de relaţii publice Edward Bernays a rafinat mai târziu crearea şi utilizarea comunicatelor de presă.

Comunicat de presă (1906)

Elemente structurale

- Titlu - utilizat pentru a atrage atenţia jurnaliştilor

- Data de lansare

- Cuprins - o explicaţie, statistici, fundal, sau alte detalii relevante pentru ştiri.

- Şabloane - în general o scrută prezentare despre furnizarea de fond independent a companiei emitente, organizaţie sau individ.

- Încheiere

- Mass-media- informaţii de contact - nume, numar de telefon, adresa de e-mail, adresa poştală, sau alte informaţii de contact pentru PR sau altă persoană mass-media de contact.

Comunicate de presă de azi sunt de multe ori scrise ca articole finite, care să ofere mai mult decât fapte goale. Un format elegant, jurnalistic.

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea de Management şi Administraţie Publică

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicatul de Presa.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 009 cuvinte
Nr caractere:
5 639 caractere
Marime:
75.54KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!