Comunicare managerială

Extras din referat:

In cel mai recent raport “pulsul profesiei”, 2013, s-a descoperit ca cel mai de succes factor in managementul proiectelor este comunicarea eficienta cu toate partile proiectului (cu toti partenerii). Studiul a mai aratat ca eficienta comunicarii conduce la mai multe proiecte de succes, lucru care permite organizatiei sa atinga performanta.

In acelasi raport este explicat faptul ca nu toate proiectele vor avea succes. In medie, doua din 5 proiecte nu isi ating tinta initiala iar unul din aceastea doua da gres din cauza ineficientei in comunicare. (figura: din cauza unei comunicari ineficiente).

Un proiect va avea nevoie de un numar de persoane care sa stie exact unde se afla in parcursul proiectului si care sa rezolve probleme ce ar putea apare in timpul executiei sale. Proiectele din zilele noastre au, de cele mai multe ori, parteneri imprastiati peste tot prin lume. Fara o strategie de comunicare si planificare puternica, este imposibil ca toata lumea sa fie informata si adusa la curent cu noutatile ce pot sa apara.

MEMBRII ECHIPEI

De cele mai multe ori, o echipa care se ocupa de un proiect este foarte diversa, ca si componenta. Echipele de proiect sunt de obicei formate pentru a aduce beneficii originale si unice organizatiei. In unele proiecte membrii echipei nu au mai lucrat niciodata impreuna. Diversitatea echipei de proiect poate fi de natura culturala, geografica, organizationala, functionala, legata de varsta, de nivelul de educatie si asa mai departe, astfel ca aceasta poate fi cea mai mare provocare a unui manager de proiect.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicare Manageriala.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
402.87KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Profesorului:
Luminita
Sus!