Campanie Radio Guerilla

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cuvânt pro-eveniment

Alegerea acestui eveniment a fost influenţată de ansamblul de atribute care fac din Radio Guerrilla un radio de calitate, ce militează pentru autoeducare şi nu se sfieşte să atragă atenţia asupra unei probleme atunci când este cazul. Spiritul revoluţionar pe care şi-l atribuie este susţinut de numeroasele campanii realizate în stilul neconvenţional inconfundabil. Integrarea unui eveniment într-o campanie creativă reprezintă în primul rând o provocare. Lansarea enciclopediei a fost gândită astfel încât să corespundă acestei axe, nuanţând conceptul existent.

Evenimentul propus încheie campania “Noua Colecţie de Modele”. Promovată de Radio Guerilla începând cu luna octombrie a anului 2009, “Noua Colecţie” vine în completarea campaniei anterioare, desfăşurată sub denumirea “Atlas de mitocănie urbană ”. Evenimentul constă în lansarea unui îndreptar de mitocănie urbană – „Enciclopedie ilustr(at)ă” – care să conţină adevăraţii oameni de valoare, şi nu imitaţiile nereuşite pe care le vedem zilnic în jurul nostru.

Astfel, atât echipa Radio Guerilla, cât şi ascultătorii postului au propus o serie de personalităţi care merită statutul de model datorită valorilor morale şi culturale pe care le-au insuflat în decursul anilor.

Permanentizarea acestor modele în paginile unei altfel de enciclopedii sintetizează scopul campaniei: un semnal de alarmă lansat faţă de afişarea şi promovarea excesivă de către mass-media a unor modele greşite, de calitate îndoielnică.

Misiunea şi valorile Radio Guerilla

Radio Guerilla a fost lansat în 29 noiembrie 2004 sub sloganul “Eliberăm radioul”, din care a decurs şi denumirea de Eliberadio. Membru al trustului Realitatea-Caţavencu, Radio Guerilla a urmărit încă de la lansare schimbarea percepţiei românilor faţă de unele posturi naţionale de radio care îşi fidelizează ascultătorii prin tot felul de mijloace, mai puţin prin calitatea programelor. Aceştia nu îşi educă în niciun fel publicul.

Prin campaniile desfăşurate în cei 5 ani de emisie, Guerilla a implicat activ ascultătorii, reuşind să-şi creeze o audienţă formată din persoane cu studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Muzica difuzată este în concordanţă cu valorile Radio Guerilla: revoluţie, educarea gustului, nonconformism. Playlisturile nu sunt mituite de artişti sau de case de discuri, ci sunt create de DJii proprii şi de propunerile ascultătorilor. Prin piesele şi emisiunile transmise, realizatorii vorbesc în numele celor saturaţi de omniprezenţa modelelor de carton.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie Radio Guerilla.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 342 cuvinte
Nr caractere:
7 622 caractere
Marime:
19.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!