Asigurările de viață - studiu de caz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ING este o companie internaţională din domeniul financiar care oferă o gamă largă de servicii printre care şi asigurări de viaţă. În anul 1997, ING intră pe piaţa asigurărilor de viaţă din România. La doi ani de la înfiinţare, a devenit lider al pieţei locale, având o cotă de piaţă de 32,3%. Cu o experienţă pe piaţa asigurărilor de viaţă de mai bine de 10 ani, ING oferă pachete de asigurări avantajoase pentru fiecare client care solicită serviciile acestei companii.

Asigurarea de viaţă reprezintă un complex de relaţii economico- financiare, care presupun transferul de la individ la grup a consecinţelor financiare negative asociate producerii unor riscuri(boli, accidente sau resurse financiare insuficiente raportat la nevoile unei persoane la un moment dat), cu efecte posibile si nedorite precum cresterea cheltuielilor, reducerea veniturilor, diminuarea standardului de viata.

Obiectivele şi caracteristicile campaniei

ING a început o campanie de educare a publicului cu privire la beneficiile produselor de asigurare de viaţă care a început în 2006, când a desfăşurat o campanie de planuri financiare pentru copii al cărei scop a fost de a sensibiliza şi de a responsabiliza publicul din România în privinţa nevoii de protecţie financiară a familiei. Timp de 4 luni, începând cu luna mai 2009, acţiunile de educare financiară în domeniul asigurărilor de viaţă au fost concentrate în cadrul unui proiect de amploare desfăşurat în colaborare cu HotNews.ro, unul dintre cele mai cunoscute portaluri de ştiri din România. În cadrul aceluiaşi proiect, Directorul General al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman, a răspuns întrebărilor adresate în direct de cititorii HotNews, în cadrul unor întâlniri interactive, pentru care cititorii au manifestat un real interes. În cadrul rubricii pe portal, cititorii au avut oportunitatea de a adresa întrebări care îi preocupă în ceea ce priveşte asigurările de viaţă. Răspunsurile au fost oferite în cel mai scurt timp de specialiştii ING.

ING Asigurări de Viaţă a demarat o campanie “Plant a Tree” , cu sprijinul Asociaţiei “Mai Mult Verde” care şi-a propus să refacă Bucureştiul prin plantări desfăşurate în zone localizate în apropierea capitalei. Având drept scop completarea fondului forestier deja existent în zonă, plantarea a avut loc pe un teren administrat de RNP Romsilva.

De asemenea, în 2005 a fost înfiinţată fundaţia ING “O lume mai bună”, care se concentrează pe programe cum ar fi :

• Prevenirea abandonului şcolar;

• Dezvoltare vocaţională;

• Copii cu dizabilităţi;

• Prevenirea abandonului copiilor;

• Ajutor pentru oamenii în vârstă.

ING Asigurari de Viata are în prezent în jur de 1.700 de consultanţi financiari în echipa de vânzări şi 450 de angajaţi în sediul central. Chiar şi aşa, grupul va recruta anual 500 de consultanţi care să se ocupe de încheierea asigurărilor de viaţă, mai ales ca fluctuaţia de personal este de 60% în primul an de activitate.

ING Asigurări de Viață continuă inițiativele pentru creșterea profesionalismului forței de vânzare prin lansarea unui program de formare, dezvoltare și recunoaștere a performanței. Programul se adresează întregii forțe de vânzare a ING Asigurări de Viață, formată din 1.650 de consultanți financiari și 200 de manageri, și oferă membrilor echipei ING oportunitatea de a-și completa și consolida pregătirea profesională dincolo de posibilitățile disponibile la nivelul pieței în această profesie. Programa urmărește atât transmiterea noțiunilor fundamentale în vanzările de asigurări de viață și pensii private, cât și dezvoltarea abilităților de relaționare (soft skills). Sales Force Academy asigură formarea și evaluarea continuă, cursanții putând obține licența de vânzări, respectiv licența de management, care certifică atingerea standardelor ING Asigurări de Viață.

Observații:

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV

FACULTATEA DE SOCIOLOGIE ŞI COMUNICARE

SPECIALIZAREA: COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarile de Viata - Studiu de Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 227 cuvinte
Nr caractere:
11 810 caractere
Marime:
123.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!