Analiza unei imagini publicitare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nume produs: Tresor

Marca: Lancome

Reclamele la parfum sunt, poate, reclamele cel mai greu de realizat. Niciun produs comercial nu este atat de lipsit de consistenta, atat de invizibil. Singura calitate a parfumului este de natura olfactiva. Este prin urmare foarte greu sa fie reprezentat de un semn de tip imagine si cu atat mai dificila este obtinerea efectului urmarit de orice reclama (de revista): convingerea publicului (feminin, in cazul de fata) sa achizitioneze acel parfum si nu altul.

Descriere

Fiind vorba de un parfum pentru femei, imaginea prezinta o figura feminina, tanara si zambitoare. Nelipsit este si iconul sticlutei cu parfum (care functioneaza ca rema pentru cititorul interpretant) pozitionat in diferite locuri ale imaginii.

Imaginea ocupa o singura pagina, acoperita in totalitate de imaginea unei femei, aceasta fiind singurul personaj al reclamei.

Semnul astfel rezultat este un icon compozit care trebuie sa aiba rolul de discurs seductiv.

In partea stanga putem observa logo-ul Lancome, iar in partea inferioara a paginii este asezat mesajul, "Dragostea este o comoara".

Deasupra sticlutei de parfum se afla numele produsului care este in stransa legatura cu mesajul.

Tonurile de violet si maro se asorteaza cu nuanta portocaliu-sters a sticlutei de parfum care iese totusi foarte bine in evidenta. Intreaga paleta cromatica si estomparea culorilor sunt o sugestie foarte buna a naturii impalpabile a parfumului.

Prin aceasta strategie de asezare a elementelor in pagina s-a reusit o acoperire cat mai ampla a imaginii, solutie extrem de eficienta deorece, prin parcurgerea acestor elemente se realizeaza o strabatere cu privirea a intregii imagini.

Mesajul plastic

In continuare vom analiza toate elementele ce compun un mesaj plastic, pentru ca mai apoi, prin analiza mesajelor lingvistice si iconice sa reusim sa deslusim semnificatia elementelor ale mesajului plastic.

Suportul

In cazul nostru, suportul este cel de hartie de revista, lucioasa, pagina simpla. Aceste elemente sunt primele care ne indica faptul ca avem in fata o imagine publicitara, incepand de la pagina lucioasa pe care este pozitionata reclama, care indica faptul ca apartine unei reviste mondene, pana la compozitia imaginii care ne completeaza afirmatia ca avem in fata o imagine publicitara.

Bibliografie:

1. https://www.academia.edu/6684731/CAPITOLUL_IV_-Analiza_de_imagine

2. Curs - Analiza unei imagini publicitare

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza unei imagini publicitare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 108 cuvinte
Nr caractere:
5 892 caractere
Marime:
3.98MB (arhivat)
Publicat de:
Aurelia Costache
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
publicitate, analiza, marketing
Predat:
la facultate
Specializare:
Comunicare si Relatii Publice
Materie:
Comunicare
An de studiu:
III
Sus!