Analiza Site Muzeu

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Rezumat pag 3
2. Introducere pag 4
3. Descrierea criteriilor de evaluare . pag 5
4. Evaluarea propriu-zisă a site-ului pag 7
5. Concluzii . pag 9
6. Propuneri / recomandări pentru îmbunătăţirea site-ului pag 10
7. Bibliografie pag 11

Extras din referat:

I. REZUMAT:

Proiectul realizat de echipa noastră a avut în vedere întocmirea unui raport de evaluare al site-ului www.mnar.arts.ro , site aferent Muzeului Național de Artă al României. Acesta a fost realizat utilizând patru tipuri de criterii , după cum urmează: design , conținut informațional , nivelul de actualizare al infomațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

Pentru a analiza eficient calitatea site-ului și a putea aduce ulterioare propuneri pentru a îmbunătății diverse aspecte regăsite în site, am utilizat o scară de punctaj, cu valori cuprinse în intervalul 0 pct – 10 pct , dupa care am calculat punctajul total obținut per criteriu de evaluare și am interpretat rezultatul final.

S-au obținut următoarele date privind cele patru criterii de evaluare:

• Desing 40 pct / 50 pct

• Conținut informațional 49 pct / 50 pct

• Nivelul de actualizare al informațiilor 44 pct / 50 pct

• Gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului 50 pct / 50 pct

Cumulând punctajele obținute pentru fiecare dintre cele patru criterii de evaluare s-a observat faptul că site-ul analizat este unul de calitate, ce emană seriozitate și profesionalism prin faptul că oferă informații clare,concise, la obiect , are o organizare bine definită si orientată spre utilizator , este actualizat și oferă informații cu acoperire .

Nu am putem omite totuși faptul că nu are tocmai un aspect atragător , nu prezintă suficient de detaliat anumite aspecte ce fac parte din tema sa ( are un număr limitat de imagini , deși reprezintă site-ul unui muzeu de artă ) și că există anumite secțiuni ce nu au mai suferit modificări de ceva vreme.

Datorită acestor minusuri, am propus și câteva modalități prin care site-ul își poate îmbunătăți calitatea, printre care amintim: îmbunătățirea aspectului site-ului , prin alegerea unui font mai plastic ,plăcut ochiului , care să fie în concordanță cu tema site-ului , creearea unei secțiuni speciale, dedicată expozițiilor ce urmează să aibe loc ,unde să fie realizat un colaj de imagini ,care să ilustreze viitoare opere de artă ce vor fi expuse în cadrul evenimentelor pentru a stârni interesul vizitatorilor și realizarea unei pagini dedicate recenziilor și a expunerii părerilor personale ale vizitatorilor Muzeului , pentru a crește numărul vizitatorilor.

II. INTRODUCERE:

Prin realizarea acestui raport s-a urmărit identificarea , evidențierea și interpretarea punctelor slabe și a celor forte, ce corespund criteriilor de evaluare a unui site , spre a putea aduce, ulterior, îmbunătății sau de a reduce din posibilele deficiențe pe care site-ul le prezintă.

Site-ul ales de echipa noastra aparține unei instituții publice ,mai exact a Muzeului Național de Artă al României și se intituleaza www.mnar.arts.ro.

Pentru ca raportul să fie realizat eficient și într-o manieră obiectivă ,vom selecta un număr de patru criterii de evaluare , pe care le vom analiza și le vom compara cu standardul în care trebuie să se încadreze un site ce se dorește a fi cartea de vizită a deținătorului și care sa reușească să iși dovedească eficiența în a stârni interesul vizitatorilor săi.

Aceste patru criterii sunt : design-ul , conținutul informațional , nivelul de actualizare al informațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

Pentru a putea concluziona mai ușor asupra nivelului calității site-ului , vor fi acordate punctaje , cuprinse în intervalul 0 – 10 pentru fiecare dintre cele patru criterii de evaluare.

Astfel vom putea aduce eventuale recomandări ce pot conduce la îmbunătățirea calității site-ului.

Raportul efectuat are în vedere determinarea manierei în care site-ul oferă informații vitale amatorilor de bun gust , de artă ,tradiție și nu numai. Astfel , se pot evita eventuale neplăceri sau confuzii ce pot apărea în cazul în care site-ul nu furnizeaza suficiente date concise.

Totodata ,este o bună metodă de captare a informațiilor ,ce trebuiesc dobândite în cazul în care vom dori la un moment dat să deținem un site prin care dorim să ne facem cunoscută oferta de servicii oferite .

III. DESCRIEREA CRITERIILOR DE EVALUARE:

Criteriile de evaluare avute în vedere în analiza site-ului sunt : design-ul , conținutul informațional , nivelul de actualizare al informațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

1. DESIGNUL - designul unui site web se realizează urmând mai multe reguli, însă trebuie să conțină și o componentă de creativitate pentru ca impactul vizual să fie cât mai puternic pentru vizitator. Un design eficient și echilibrat trebuie să răspundă afirmativ următoarelor întrebări:

• este informația bine prezentată si pusă în valoare?

• sunt fonturile caracterelor bine alese și ușor lizibile ?

• sunt imaginile representative pentru conținutul site-ului ?

• este pus în valoare conținutul prin grafica utilizată?

• elementele vizuale contribuie la atenţionarea utilizatorului, navigarea în sit, regăsirea informaţiei şi nu sunt doar un scop în sine?

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea de Comerț

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Site Muzeu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
6.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 449 cuvinte
Nr caractere:
13 259 caractere
Marime:
31.07KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!