Tipuri de Comerț Electronic

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cuprins 1
Abstract 2
Cuvinte cheie 2
Introducere 3
1.Comerțul electronic 3
2. Tipurile de comerț electronic 4
2.1. Business-to-business (B2B) 5
2.2. Business-to-consumer (B2C) 5
2.3. Business-to-government (B2G) 6
Concluzii 6
Bibliografie 7

Extras din referat:

Abstract

”Internetul nu este o afacere adiacentă.

Este o cale de a construi o afacere nouă de dimensiuni uriașe.”

Summer Redstone, director general Viacom

Se știe că Internetul a schimbat economia actuală, a schimbat modul în care se fac afacerile și modul de a gândi. Marea majoritatea a oamenilor folosesc Internetul, deoarece timpul este prețios iar comoditatea este mare, preferând să își facă cumpărăturile de acasă, on-line. Din acest motiv s-au dezvoltat mai multe tipuri de comerț electronic, Business-to-business (B2B), Business-to-consumer (B2C), Consumer-to-business (C2B), Consumer-to-consumer (C2C), Comerț mobil (m-commerce), E-government: Government-to-business (G2B), Government-to-consumer (G2C). Este necesar să întelegem asceste tipuri pentru a ști la momentul potrivit în ce categorie ne încadrăm.

Cuvinte cheie

- Comerț electronic

- Business-to-business (B2B)

- Business-to-consumer (B2C)

- Business-to-government (B2G)

Introducere

În ziua de azi nu există om care să nu facă cumpărături sau să nu folosească vreun serviciu. Prin concluzie este foarte avantajos să îți faci o afacere, dar cum majoritatea sunt dependeți de Internet, dacă îți faci și o afacere electronică ai mai multe șanșe să reușești.

Lucrarea de față are menirea să explice în căteva cuvinte ce înseamnă comerțul electronic, nu să enumere mii de termeni legați de e-commerce doarece aceștia au fost discutați în suportul de curs. Aceasta mai cuprinde și tipurile de comerț electronic care au început să fie tot mai prezente în viețile noastre, însă nu despre toate știm suficiente informații. Totul va fi scurt și la obiect!

1.Comerțul electronic

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Inetrnetului este reprezentat de comerțul electronic. Acesta permite utilizatorilor să cumpere instantaneu și fără să întâmpine interdicții în ceea ce privește distanțele și timpul. Fiecare dintre noi se poate conecta online, la orice oră din zi sau noapte și își poate achiziționat tot ce își dorește. E-commerce-ul oferă posibilitatea oricărui consumator să comande bunuri și servicii cu ajutorul Internetului, renunțând astfel la mijloacele tradiționale (mail, fax sau telefon).

Termenul de e-commerce încorporează toate suporturile care țin de tranzacțiile care se desfășoară prin intermediul Internetului, cum ar fi comenzile, plata prin cărți de credit, livrarea electronică a produsului comandata (doar atunci când este cazul) etc.

Comerțul electronic poate fi comparat cu un trapez, deoarece aici încrederea este vitală. La cei doi, comerțul electronic și trapezul, încrederea se bazează pe trei piloni: încredrea în mediu ( siguranța tranzacțiilor, instrumentele legale și Internetul, la comerțul electronic/ frânghiile și siguranța rețelei, la trapez), încrederea reciprocă între parteneri( partenerii de afaceri sau negociatori/ coechipieri la trapez) și ultimul pion, dar nu cel din urmă, încredere în sine.

Comerțul electronic este un domeniu foarte divers care reușește să reunească o serie de activități, organizații diferite și tehnologii diverse. Deasemenea comerțul electronic cuprinde și o serie de activități. Însă companiile, pentru a folosi aceste aplicații au nevoie de informație, infastructură și servicii de suport corespunzătoare.

În ziua de azi asistăm la un nou mod de a face afaceri, cel electronic care utilizează Internetul și diverse rețele. Majoritatea companiilor, începând cu companiile care se ocupă cu vânzarea cu amănuntul până la spitale, au decis să îți mute activitatea, integral sau parțial, pe Internet.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri de Comert Electronic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 630 cuvinte
Nr caractere:
9 067 caractere
Marime:
63.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!