Studiu se Caz

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Compania Rehau Polymer, subsidiara grupului german Rehau, specializat in realizarea produselor pe baza de polimeri pentru segmentele constructiilor, industrial si auto, are ca principal proiect implementarea in Romania a noilor sisteme de incalzire care folosesc energii alternative, si a bugetat pentru acest an o crestere a afacerilor cu 25%, pe fondul proiectelor de constructii si infrastructura care se deruleaza in Romania, iar ca investitii vor aduce 30 milioane de euro pentru constructia unei noi fabrici de tubulatura la Sibiu.

Putem vorbi de segmente de piata diferite pe care isi desfasoara activitatea. Are, in primul rand, sectorul de ferestre tip termopan si, apoi, sectorul de tevi. In privinta pietei de termopan se estimeaza o valoare cuprinsa intre 700 milioane de euro si 1miliard. Procentul profilelor din totalul pietei de ferestre tip termopan este de 25%, de unde se estimeaza ca valoarea pietei de profile de ferestre ajunge la nivelul de 250 milioane de euro. In cazul pietei de tevi, piata de tevi din PVC ajunge la 50-60 milioane de euro, iar cele din polietilena, la aproximativ 30 milioane de euro.

Cota de piata a companiei ajunge la 26% pe piata ferestrelor tip termopan din Romania, ceea ce ne determina sa spunem ca sunt lideri pe piata de profil. In ceea ce priveste sectorul tevilor, cota Rehau este de aproximativ 10%. Pe acest segment a inceput activitatea mai tarziu, in 2003, dar a avut o crestere anuala constanta de 20-30%. Pentru urmatorul an, se estimeaza o crestere cel putin la fel de mare, datorita proiectelor de infrastructura care se deruleaza in Romania. Drumurile care vor fi construite, aeroporturile, caile ferate si restul constructiilor au nevoie de tubulatura.

Afacerile derulate in Romania reprezinta 15% din businessul Rehau din regiune. Pentru aceasta companie este o piata foarte importanta. Anul trecut, cifra de afaceri Rehau Romania a fost de 49 milioane de euro. Rehau activeaza pe piata locala de aproximativ zece ani, iar investitiile de pana acum ajung la aproximativ 15 milioane de euro.

In Romania, segmentul ferestrelor este, inca, principalul sector de activitate si este, in continuare, in crestere, insa cele mai mari cresteri le inregistreaza segmentul de tubulatura impins in principal de sectorul tevilor pentru sistemele termice si pentru canalizare. Cresterea acestui sector este pusa pe seama schimbarii tehnologiei in constructii. Daca, pana acum cinci-sase ani, tubulatura, sistemele de tevi din constructii erau din otel si aliaje, acum se folosesc tevile din polimeri, care sunt mult mai eficiente.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu se Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 170 cuvinte
Nr caractere:
6 219 caractere
Marime:
7.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
sector de activitate, vanzari, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!