Studiu de Caz la Fourmi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La Fourmi este un lant de magazine mici (300 - 400 mp), de tip supermarket, amplasate in Bucuresti, in zone cu o densitate mare a populatiei.

Compania S.C. La Fourmi S.A. are ca activitate principala comertul cu amanuntul in magazine alimentare, detinand astazi 14 magazine de tip supermarket si un numar de 580 de angajati.

La Fourmi este primul lant de supermarketuri din Bucuresti, inaugurat in 1992, sub numele de << Family Exim Store S.R.L >>. Pe parcursul a 13 ani au fost deschise 11 supermarketuri La Fourmi pozitionate in locatiile cele mai bune din capitala. In septembrie 2005, lantul de magazine a fost preluat de catre fondul de investitii, cu capital grecesc, Global Finance. Obiectivele noului detinator al supermarketurilor La Fourmi sunt de a reamenaja toate magazinele existente in portofoliu si de a achizitiona alte lanturi de supermarketuri.

La Fourmi-ul de pe Calea Grivitei, Nr 399, sector 1 este unul din lantul de magazine mici de tip supermarket, amplasate in Bucuresti oferind o exceptionala usurinta in a face cumparaturile data fiind pozitionarea acestuia, in zona de proximitate.

La Fourmi va ofera o gama larga de produse marca proprie de calitate, produse din import cu un raport foarte bun calitate/pret. Printre produsele comercializate se regasesc carnea proapata, legume, fructe, lactate, mezeluri, produse de baza, dulciuri, cafea, bauturi, cosmetice, detergenti.

Supermarketul va ofera preturi competitive in conditii de proximitate, iar ofertele speciale bilunare sunt intotdeauna atractive si va ofera posibilitatea de a face adevarate economii.

Designul exterior

Primul lucru care ne atrage sa pasim in interiorul supermarketului La Fourmi este fatada care reprezinta interfata dintre imaginea firmei si consumator. Ea atrage atentia trecatorilor prin faptul ca este sub forma de arcada oferind posibilitatea de a privi in interior. Fiind o fatada de tip prototip aceasta este specifica tuturor supermagazinelor care are apartin acestui lant.

Magazinul fiind amplasat la parterul unui bloc de locuinte, copertina nu este una distincta aceasta fiind construita din material greu ca cimentul si betonul.

Supermagazinul nu prezinta pereti exteriori, acestia sunt inlocuiti cu vitrine, dar prin intermediul lor nu se poate vedea in interiorul magazinului in dreptul lor sunt pozitionate rafturile de desfacere a marfurilor, putand fi vazute doar din spate. Acest lucru este deranjant pentru posibilii clienti avand un aspect neplacut neindemnandu-i pe acestia sa poftesca in interior.

Supermaketul La Fourmi este pozitionat pe colt avand ca modalitate de acces doua intrari acestea fiind construite din geam solid, cu deschidere normala bazat pe principiul impingere-tragere.

Semnalizarea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz la Fourmi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
867 cuvinte
Nr caractere:
4 930 caractere
Marime:
42.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
principii, marfuri, magazin
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!