Producția de cozonaci

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tradițiile românești cuprind sortimente numeroase culinare. De Pasti și de Craciun, cele mai mari două sărbători religioase ale românilor, găsim pe masa fiecăruia cozonac. Cu nuca, cu rahat, cu stafide, cu cacao, simplu sau acoperit de o crusta cu zahar ars, cozonacul a devenit un simbol al sarbatorilor la români.

Cozonacii aduc aminte de familie, de prieteni și aduc în sufletele oamenilor o picatura de sărbătoare oricand ar fi consumați. Calzi, aburinzi, fragezi încât se sfarmă în mână, cozonacii sunt un deliciu pentru orice copil.

Consumați seara, la pranz, ca desert sau mic dejun, cozonacii cosntituie un aliment complex care poate acoperi atât necesarul zilnic de fibre, cât și oferi o cantitate ridicată de energie pentru întreaga zi.

Cozonacii simpli sau cu lapte, feliile acoperite de miere sau în combinație cu alte alimente, pot fi integrate cu succes în orice masă a zilei, luate la pachet la școală sau serviciu și reprezintă cu onoare orice gazdă cu orazia unor reuniuni fie la domiciliu sau în aer liber.

Cantitativ, cozonacii reprezintă o alternativă eficientă pentru dulciurile pline de E-uri din comerț. Ambalat corespunzător, un cozonac – care poate cosata cât o ciocolată, sau chiar mai puțin – poate fi păstrat și consumat timp de o săptămână după desigilare, fără să își piardă gustul sau să se strice.

Cozonacul este un aliment consumat chiar și de cei mai mofturoși copii, fără dificultate. Este o soluție foarte bună, consistentă și sănătoasă pentru pachețelul de la școală, pe care sigur îl va mânca cu plăcere.

Procesul tehnologic nu este foarte complicat. S.C. Cozonacul Bunicii S.R.L. îi produce și îi distribuie prin lanțurile de magazine alimentare din Piatra – Neamț, fără a avea un punct de desfacere propriu. Locul, în sine, este parte dintr-o hală situată în comuna Viișoara, închiriată pentru o sumă modică.

Transportul anagajaților se realizeaza cu mijloacele publice – autobuzi și maxi – taxi, firma având încheiate contracte cu acești transportatori – furnizează un cozonac pe zi pentru transport.

Producerea unor cozonaci, în mod industrial, nu este complicată. Aceasta cuprinde următoarele etape:

- Pregătirea aluatului.

- Turnarea în forme, împreună cu rahatul.

- Dospirea.

- Coacerea.

- Împachetarea.

Pentru aceste operaţiuni sunt necesare urmatoarele utilaje:

- Malaxor – pentru aluat.

- Cuptor – pentru copt.

- Dospitor – pentru crescut.

- Instrumente pentru manipulat cozonacii.

- Echipament pentru împachetat în pungi.

Materiile prime necesare procesului tehnologic sunt:

- Făină albă.

- Lapte.

- Ouă.

- Zahăr.

- Rahat.

Necesarul de utilaje

An Tip utilaj Produs (coef) Zile de reparație Valoare utilaj Necesar utilaj (N)

2012 Malaxor 0,18 2 3600,00 3

Cuptor 0,23 2 4000,00 4

Dospitor 0,20 3 5000,00 3

Instrumente pentru manipulat 0,10 1 400,00 2.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Productia de Cozonaci.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
749 cuvinte
Nr caractere:
9 082 caractere
Marime:
70.95KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!