Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Argument
Capitolul I Oferta de marfuri
Capitolul II Marfuri chimice de uz casnic
Capitolul III Substante chimice
Bibliografie

Extras din referat:

Argument

Marfa reprezinta un produs al muncii omenesti care satisface o nevoie si care este destinat schimbului prin intermediul vanzarii-cumpararii pe piata.

Trasaturile esentiale ale marfii sunt urmatoarele:

-reprezinta rezultatul activitatii omenesti

-satisface o anumita trebuinta

-este realizata pentru consumul individual si colectiv

-este destinata vanzarii-cumpararii pe piata

Notiunea de marfa se refera asadar la toate produsele destinate sa satisfaca o necesitate si care, in urma actului de vanzare-cumparare, ajung de la producator/ofertant la consumator/utilizator.Sunt destinate vanzarii-cumpararii atat produsele materiale, cat si cele imateriale ( informatiile, ideile, inovatiile si inventiile ), care reprezinta rezultate ale activitatii umane si au utilitate.

Comertul cu marfuri presupune:

-existenta unei structuri sortimentale adecvate de produse

-asigurarea unui nivel calitativ al produselor acceptat de catre consumatori, la locul, in momentul si in cantitatea ceruta pe piata

Stiinta marfurilor ofera un fond de cunostinte necesar pentru rezolvarea problemelor comerciale privind:

-structura sortimentala si calitatea marfurilor

-serviciile post-vanzare oferite consumatorului

-optimizarea raportului calitate/prêt

-evaluarea gradului de satisfacere a cerintelor consumatorilor

Stiinta marfurilor opereaza cu o serie de termeni care au consacrat un limbaj de specialitate in domeniu.Dintre cei mai utilizati amintim: proprietati, caracteristici, functii ale marfurilor.

Oferta de marfuri are o structura foarte complexa. Ea este compusa dintr-un nomenclator larg de produse: industriale si agricole, alimentare si nealimentare, de folosinta curenta, periodica si rara, produse de "marca" si "anonime", produse noi si vechi etc. Dupa estimarile noastre, in struc¬tura ofertei se euprind aproximativ un milion de articole si sorturi.

Marfurile care alcatuiesc oferta ocupa, fiecare, un anumit loc in cs¬drul pietei totale sau a diferitelor segmente ale acesteia; accesibilitatea lor, ca si gradul de penetratie in consum sint diferite.

Prezenta diferitelor grupe de marfuri pe piata, locul si ponderea lor in structura ofertei nu sint insa imuabile; ele evolueaza sub influenta unor factori care tin atat de productia de marfuri cit si de cererea consuma¬torilor. Intre acestia, unii pot avea o actiune globala asupra pietei, repercutindu-se asupra tuturor produselor (de pilda, unii factori demografici), altii actioneaza numai (sau in principal) asupra anumitor grupe de marfuri.

Miscarea ofertei de marfuri, modificarile intervenite in structura ei pot fi puse in legatura si cu relatiile dintre produsele care alcatuiesc oferta. Aceste relatii sint diferite, in functie de modul participarii produselor la satisfacerea nevoilor de consum.

Mărfurile chimice de uz casnic sunt destinate satisfacerii unor necesităţi de tipul: igienă şi întreţinerea corpului omenesc (agenţii de spălare, produsele cosmetice), confort (produse pentru spălarea şi curăţirea locuinţei, obiectelor casnice, produselor textile), protecţia şi înfrumuseţarea unor materiale (produse peliculogene).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marfa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 750 cuvinte
Nr caractere:
32 800 caractere
Marime:
140.65KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!