Importanța Performanței într-o Întreprindere

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rezumat

Managementul performantei reprezinta suma interventiilor strategice care influenteaza pe termen lung activitatea organizatiei, ducand la imbunatatirea rezultatelor economice, dar si o analiza periodica retrospectiva a rezultatelor obtinute ca urmare a derularii strategiilor propuse.. Unii manageri sustin ca performanta unei organizatii depinde in mod egal atat de performantele angajatiilor si cunostiintele acestora ,cat si de calitatile managerului si modul in care acesta isi motiveaza subordonatii pentru a obtine rezultatele asteptate. De cealalta parte, angajatii sustin ca managerii nu dau dovada de pricepere in a discuta despre ce inseamna performanta sau a-i mentoriza pentru dezvoltarea competentelor necesare atingerii performantei. De cealalta parte, angajatii sustin ca managerii nu dau dovada de pricepere in a discuta despre ce inseamna performanta sau a-i mentoriza pentru dezvoltarea competentelor necesare atingerii performantei.

Introducere

Acest studiu a fost realizat pentru a arata importanta performantei intr-o intreprindere precum si responsabilitatile unui manager de a mentine aceasta performanta la nivelul intreprinderii si a angajatilor ei.

Evaluarea performantelor reprezinta un proces sistematic si deosebit de complex, prin care se efectueaza analize si aprecieri atat asupra comportamentului in munca si a performantelor obtinute de membrii unei organizatii, cat si asupra potentialului sau capacitatii de dezvoltare a acestora.

Analiza literaturii de specialitate

O companie poate avea avantaje fata de concurenti si poate deveni lider pe piata daca folosesc cea mai buna si cea mai moderna tehnologie , cele mai eficiente sisteme de lucru si de prezentare si sa aibe angajati foarte eficienti.

Performanta este unul dintre cel mai des utilizate concepte intr-o organizatie . Angajatorii cauta de fiecare data sa atraga si sa formeze angajati performanti, pe cand angajatii au pretentia ca locul in care lucreaza sa ii stimuleze sa fie mai buni. In timp ce unele companii cred ca pentru a face legatura intre viziunea si asteptarile celor doua parti privind performanta este suficient sa fixeze si mai apoi sa comunice catre angajati un set de obiective, altele folosesc instrumente specifice care vizeaza tocmai gestionarea acestui indicator. In momentul de fata, tot mai multe companii cauta sa institutionalizeze pe cat posibil acest aspect si apeleaza la ceea ce specialistii numesc managementul performantei.

Astfel, sistemul de management al performantei, ce implica evaluarea performantei si dezvoltarea angajatilor, devine una dintre cele mai mari slabiciuni ale managementului resurselor umane in cadrul unei companii. Cel mai adesea, cei ce ocupa pozitii manageriale evita sa dea un feedback onest si sa poarte discutii deschise cu angajatii, de teama de a nu strica relatiile stabilite deja cu cei pe care se bazeaza sa duca la bun sfarsit sarcini desemnate in cadrul colectivului pe care il coordoneaza. De cealalta parte, angajatii adeseori simt ca managerii nu dau dovada de pricepere in a discuta despre ce inseamna performanta sau a-i mentoriza pentru dezvoltarea competentelor necesare atingerii performantei.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Performantei intr-o Intreprindere.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 020 cuvinte
Nr caractere:
11 008 caractere
Marime:
21.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
performanta, management, investitie, strategie, organizatie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!