Importanța mediei sociale pentru individ și societate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Omul, in sinea lui o fiinta sociabila, a cautat din cele mai vechi timpuri sa isi imbunatateasca si sa isi usureze modul de a comunica, de a se face auzit si de a se informa. Cand comunicam urmarim anumite aspecte, sa fim receptati, intelesi, acceptati sis a provocam o reactive. Maniera in care se realizeaza comunicarea poate fi directa, atunci cand implica prezenta a doua persone sau indirecta atunci cand este vorba de mass-media. Mediile din care primim informatia sunt diverse: ziare, reclame stradale, radio, televiziune sau internet, cel din urma fiind cel mai complex ce le cuprinde pe toate celelalte.

Termenul Internet provine din împreunarea artificiala și partiala a doua cuvinte englezesti: interconnected = interconectat si network = rețea. Precursorul Internetului datează din 1965, când Agentia pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet. De atunci si pana acum, cand avem in fata un internet mondial s-au schimbat foarte multe. Internetul ne ofera servicii de e-mail, transfer de fisiere, www, gazduiere web si multe altele, unele fiind si contra cost. Pe internet comunicarea se realizeaza prin posta electronica(e-mail), messenger, retelele de socializare, forumurile, portalurile si comunitatile online nationale sau internationale.

1.Retele de socializare, portaluri si comunitati online

Cand vorbim de social media, vorbim de acele mijloace, o paleta larga de platform online prin care se realizeaza conversatia, comunicarea intre diferite persoane, in scop personal sau in numele unei firme, institutii, site, organizatii, etc, pentru amuzament, informare, schimb de opinii, perspective, idei.

Site-urile de socializare sunt servicii bazate pe web care permit indivizilor sa construiasca un profil public sau semi-public intr-un sistem limitat, sa conceapa o lista cu alti utilizatori cu care vor sa fie conectati, sa vada si sa traverseze lista acestora de prieteni, si cele facute de altii in interiorul sistemului. O retea de socializare implica existenta unui grup de persoane intre care exista anumite legaturi si care interactioneaza in cadrul unui spatiu care il impart o anumita perioada de timp. Online, fiecare persoana ce detine un profil pe un site de socializare are propria retea din care fac parte prietenii, cunostintele, colegii lui. Utilizatorul isi poate face publica sau nu propria retea, poate sa decida daca ceea ce discuta sau afiseaza sa fie public sau nu.

O comunitate online, asa cum o defineste Howard Rheinhold (unul dintre fondatorii The Well – prima comunitate online ce a aparut in anii ’80) este “o agregatie cultural ce se formeaza atunci cand un numar sufficient de persoane se intalnesc cu o frecventa ridicata in mediul online pentru a schimba opinii si idei, fara a fi necesar sa se intalneasca in viata reala”.

Daca ne uitam putin la cele doua definii, a comunitatii si a retelei sociale observam intrepatrunderea asemanarilor acestora cu deosebirea ca ca reteaua este ca o reprezentare a relatiilor existente intr-o comunitate, relatii de prietenie, rudenie, cooperare, similaritate sau chiar profesionale.

Observații:

Academia de Studii Economice Bucuresti, 2012

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Mediei Sociale pentru Individ si Societate.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 004 cuvinte
Nr caractere:
10 831 caractere
Marime:
108.74KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!