Descriere firma Samsung - o companie de succes

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

În ziua de azi, e extrem de dificil să reușești să vii cu ceva inovativ care să revoluționeze lumea dar să și ofere lumii o soluție inteligentă la problemele actuale. Problemele sau mai bine zis nevoile oamenilor sunt din ce în ce mai pretențioase, dar cauza ar putea fi și ineficiența soluțiilor anterioare la problemele actuale. Azi, totul este mai scump, resursele sunt din ce în ce mai puține și mediul înconjurător nu se mai poate regenera la fel de rapid precum progresează lumea.

Am ales să prezint Samsung deoarece, după părerea mea, este compania care a adus printre cele mai ingenioase tehnologii de pe piața mondială. Produsele acestei companii, au evoluat la un standard foarte înalt în doar câțiva ani fără a ignora factorii externi tehnologiei, cum ar fi: natura, societățile multiculturale dar și diversitatea nevoilor consumatorilor. De asemenea, Samsung a creat numeroase oportunități de carieră pentru un număr impresionant de oameni; leaderii companiei având un spirit competitiv dar și rezervă un loc celor care împărtășesc aceași viziune ca și a lor.

Compania Samsung se extinde pe diferite domenii (industria auto, industria chimică, servicii financiare etc.)dar domeniile în care s-a făcut remarcată sunt: telefonia mobilă, televizoare, IT, camere video și foto. În ultimii doi ani, produsele cele mai de succes au fost Smartphone-ul Samsung Galaxy S/S II, tableta Galaxy Tab și televizorul LED cu experiența 3D.

Compania de-a lungul anilor...

Compania Samsung a luat naștere la data de 1 martie 1938, în Taegu, Coreea. Președintele fondator s-a numit Byung-Chull Lee, care a axat compania în principal pe export de legume și fructe în țările vecine, a dezvoltat în doar 10 ani o companie de bază în Asia de est.

În anii 70, compania iși asumă riscuri și investesc în industria grea, chimică și petrochimică. După ce a reușit să se înalțe pe piața mondială, cu ajutorul industriei grele, Samsung vine și cu electrocasnice. Televizorul alb-negru cunoscut acelei perioade era deja în producție și era pregătit să fie trimis la export, și tot în această perioadă s-a început producția în masă a cuptoarelor cu microunde.

Următorii ani sunt puncte importante pentru companie în ascensiunea spre a împărți tehnologie lumii. În perioada 1980-1989, Samsung își face intrarea pe piața mondială prin dezvoltarea de tehnologie în managementul sistemelor, fondând Samsung Data Systems (1985). În 1987, se deschide Samsung Advanced Institute of Technology pentru scopuri de cercetare și dezvoltare, mai târziu acest institut având atribuții semnificative la crearea de noi tehnologii. Pe parcursul a 3 ani, 1990-1993, Samsung a creat telefonul mobil, a fost produs robotul industrial cu numărul 1.000.000. și Institutul înființat de companie a creat primul video disk recorder (DVD-R) digital din lume.

Prin anii 1994-1997, au avut parte de o ușoară stagnare dar în 1997-1999, a început urcarea în topurile preferințelor. În 1997, compania a creat cel mai mare TFT-LCD(thin film transistor-liquid crystals display)din lume, în 1998 s-au creat ecranele TV complet plate, a început producția în masă a primului televizor digital din lume; în 1999, s-a creat telefonul cu internet wireless(cunoscut azi ca Smartphone), s-a creat primul monitor TFT-LCD 3D din lume etc.

Din 2000 până în prezent voi prezenta foarte succint doar câteva dintre realizările companiei:

Observații:

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA

Facultatea de Studii Europene

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Descriere Firma Samsung - o Companie de Succes.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 568 cuvinte
Nr caractere:
9 427 caractere
Marime:
42.81KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!