Comerțul electronic în România

Cuprins referat:

Cuprins:
1.Introducere
2.Ce este comertul electronic?
3.Avantaje si dezavantaje ale comertului electronic
4.Dezvoltarea comertului electronic
5.Comertul electronic in Romania
6.Concluzii

Extras din referat:

Dezvoltarea simultană a telecomunicaţiilor şi utilizării calculatoarelor a făcut posibilă creşterea explozivă a Internet-ului şi crearea unor tehnologii specifice care vor influenţa esenţial activităţile economico-sociale.

Comerţul electronic reprezintă o formă maturizată a comerţului clasic şi este in stransă legătură cu evoluţia Internet-ului şi gradul lui de patrundere în societate.

Comerţul electronic reprezintă multitudinea proceselor software şi comerciale necesare proceselor de afaceri să funcţioneze utilizând fluxuri digitale de date.

În sens larg, comerţul electronic este un concept care desemnează procesul de cumpărare şi vânzare sau schimb de produse, servicii, informaţii, utilizând o reţea de calculatoare, inclusiv Internet-ul.

În sens restrâns, comerţul electronic poate fi analizat din patru puncte de vedere, şi anume:

din punctul de vedere al comunicaţiilor – reprezintă furnizarea de informaţii, produse, servicii, plăţi, utilizând linii telefonice, reţele de calculatoare sau alte mijloace electronice;

din punctul de vedere al proceselor de afaceri – reprezintă o aplicaţie tehnologică îndreptată spre automatizarea proceselor de afaceri şi a fluxului de lucru;

din punctul de vedere al serviciilor – este un instrument care se adresează dorinţelor firmelor, consumatorilor şi managementului în vederea reducerii costurilor şi creşterii calităţii bunurilor şi a vitezei de servire.

din punctul de vedere al accesibilităţii în timp real (online) – reprezintă capacitatea de a cumpăra şi de a vinde produse, informaţii pe Internet sau utilizând alte servicii accesibile în timp real.

Comerţul electronic înseamnă mai mult decât existenta unui site Web,putând să includă home banking,cumpărături on-line din magazine şi mall-uri virtuale,cumpărări de acţiuni,căutări de job-uri,achiziţii prin licitaţii,colaborări electronice în cercetare,dezvoltare de proiecte etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comertul Electronic in Romania.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Marime:
442.49KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!