Comerț internațional - CTN Companii Transnaționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin natura lor, CTN (Corporatii Transnationale) integreaza productia la nivel international si, in acest mod, joaca un rol central in cresterea economica.

Aceste firme sunt principalii factori in dezvoltarea si raspandirea tehnologiei care se considera a fi de o mai mare importanta ca determinant al competitivitatii internationale si progresului natiunilor.

CTN contribuie si la formarea de capital, furnizeaza pregatirea profesionala si joaca un rol important in comert, joacand un rol pivot in organizarea activitatilor economice internationale si sustine considerabil bunastarea economica si sociala a tarilor gazda si de origine in sens pozitiv.

Tarile gazda privesc CTN ca o sursa suplimentara de investitii, tehnologie, inovatie, angajare, modernizare a managementului, calificare a fortei de munca, crestere a puterii concurentiale nationale, o mai mare integrare in economia mondiala si oportunitatea unor noi piete de export, precum si venituri din incasari si taxe.

Prin contributia la aceste obiective CTN pot aduce un aport important la dezvoltarea tarii gazda, dar pe de alta parte ele pot inabusi dezvoltarea indigena printr-o varietate de practici de afaceri care pot afecta in sens opus intreprinderile autohtone.

Majoritatea guvernelor au redus sau au eliminat restrictiile asupra investitiilor directe spre interior si au introdus noi stimulente fiscale sau de alta natura pentru a le atrage.

CTN au propriile lor obiective pe termen lung, cand intreprind operatii peste frontiere; inainte de a investi intr-o anume tara, ele iau

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comert International - CTN Companii Transnationale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 224 cuvinte
Nr caractere:
6 313 caractere
Marime:
10.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
contributie, dezvoltare, frontiere
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!