Campanie de relații publice - consum moderat de alcool

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru a realiza Campania de consum moderat de alcool in randul bucurestenilor, am ales sa realizam un plan,mai precis un program cu fiecare detaliu specificat;pe langa aceasta un spot publicitar si o brosura de informare cu posterul aferent.Planul are 9 etape,in fiecare etapa concretizandu-se obiectivele campaniei.Asadar,etapele sunt:

A. Definirea problemelor

B. Analiza situatiei

C. Stabilirea obiectivelor

D. Identificarea diferitelor categorii de public

E. Stabilirea strategiilor si stabilirea tacticilor

F. Fixarea calendarului de lucru

G. Stabilirea bugetului

H. Stabilirea programului de evaluare

A.Definirea problemei

Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept "dependenta de alcool", este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia. Dependenta de alcool include patru simptome:

• nevoia incontrolabila de a consuma alcool

• pierderea controlului - incapacitatea de a se plimita la un singur pahar de bautura la o ocazie deosebita

• dependenta psihica - simptome provocate de abtinerea de la alcool, ca de exemplu ameteli, greata, anxietate, tremuraturi si transpiratie abundenta

• toleranta - nevoia de a creste cantitatea de alcool consumata pentru a-i simti efectele

Alcoolismul este o boala cronica, de obicei progresiva, cu simptome care include dorinta de a bea alcool, in ciuda efectelor negative. Ca multe alte boli, are un curs in general previzibil, simptome recunoscute si este influentata de factorii genetici si inconjuratori.

Alcoolismul se transmite din generatie in generatie, abia dupa aceea devenind boala, dar factorii genetici explica partial acest tipar. In acest moment, cercetatorii sunt pe drumul cel bun spre gasirea genelor care influenteaza vulnerabilitatea catre alcoolism. Mediul inconjurator al unei persoane, ca de exemplu:

• influenta prietenilor

• nivelul de stres

• usurinta de obstinere a alcoolului

Au impact asupra problemelor legate de bautura si evoluarea acestora. Totusi, alti factori, ca de exmplu suportul social, pot ajuta in evitarea alcoolului chiar si persoanele inclinate spre genul acesta de probleme. Nu este o regula insa. Un copil cu un parinte alcoolic, nu il urmeaza neparat, iar o persoana fara rude cu genul acesta de probleme, poate deveni dependent.

Tratamentul pentru dependenta de alcool este eficient in multe cazuri. Studiile arata ca o minoritate de alcoolisti raman treji un an dupa tratament, in timp ce altii au perioade in care nu consuma bautura, alternand cu recaderi. Totusi, unii sunt incapabili sa reziste tentatiei si tratamentul este facut in van. Cu cat o persoana se abtine mai mult de la bautura, cu atat este mai probabil ca aceasta sa renunte definitiv la viciu.

Este important sa retinem ca multi oameni recad o data sau de mai multe ori inainte de a elimina pe lung timp nevoia de alcool. Revenirile la acest "narav" sunt foarte comune, dar nu inseamna ca persoana respectiva a esuat sau nu-si poate reveni de pe urma alcoolismului. Daca se intampla o recadere, este foarte importanta incetarea consumarii bauturii din nou si obtinerea ajutorului necesar.

Chiar daca nu esti alcoolic, consumarea in abuz a alcoolului poate avea rezultate negative, atat asupra sistemului nervos, cat si de ordin social:

• accidente

• insucces la munca

• esec la scoala

• renuntarea la indeplinirea responsabilitatilor in cadrul familiei

Regiunea cu cel mai mare consum de alcool din lume ia măsuri pentru a stopa acest fenomen, în urma constatării unor tendinţe îngrijorătoare.

În ce moment o ieşire cu prietenii, la un pahar, se transformă în abuz de alcool? Se pare că linia care desparte consumul responsabil de băuturi de cel periculos nu este foarte clară pentru multe persoane, de vreme ce aproape 200 000 de europeni mor anual din cauza abuzului de alcool.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

FACULTATEA DE COMERT

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie de Relatii Publice - Consum Moderat de Alcool.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 184 cuvinte
Nr caractere:
18 647 caractere
Marime:
53.09KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!