Analiza sistemului logistic al întreprinderii - SC STX OSV Brăila SA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.INTRODUCERE

Firma aleasă pentru a face subiectul acestei lucrări se numește SC STX OSV BRĂILA,cu sediul în Brăila. Întreprinderea face parte din concernul STX OSV ce deține nouă șantiere navale din care două au sediul în România(Brăila și Tulcea).

Șantierul a luat ființă în anul 1940,construind la început lotci pentru marina regală,apoi cabotiere de lemn și tancuri fluvial nituite( de 1000 t). În 1970 în șantier au fost făcute investiții mai mari și începuse să execute cargouri de 4500 tdw, apoi 7500 tdw ,nave de pescuit oceanic.

După anul 1989, șantierul a fost cumpărat de un armator norvegian care la rândul lui a vândut concernului Aker Yards din Norvegia. În această perioada șantierul a beneficiat de investiții foarte mari,realizând din ce în ce nave mai complexe și de o calitate înalta conform cerințelor de pe piață. În anul 2008 pachetul majoritar de acțiuni a fost achiziționat de grupul STX din Coreea de Sud. La început s-a numit STX RO Offshore BRĂILA ,iar în prezent se numește STX OSV BRĂILA.

SC STX OSV BRĂILA ,având un capital social de 165.862.178 RON și o cifră de afaceri de 375.914.905 RON în anul 2011,este înregistrata la Registrul Comerțului cu numărul J09/4/1991 și codul unic de înregistrare 224453. Codul CAEN al societății este 3011,iar domeniul de activitate presupune construcția de nave și structuri plutitoare.

Numărul angajaților este de 1833 de persoane.Șantierul beneficiază de o stație de sablat și pasivat,o hală de asamblat și 12 locuri de montaj pentru unitățile navale,trei mașini de plasmă,echipamente de sudură, macarale de 50 tone,cală de lansare a navelor și un cheu de 1300 m unde se fac probele navelor.

Rolul în economie al întreprinderii SC STX OSV BRĂILA S.A. este de a satisface cererile de pe piață, cererile armatorilor din întreaga lume,prin construcția de nave de calitate și cu o tehnologie avansată.

Șantierul în ansamblu,reprezintă o societate comercială,dispunând de compartimente proprii de marketing,pentru tranzacții de vânzare/cumpărare cu partenerii interni și externi de proiectare și inginerie tehnologică,toate în deplină concordanța cu cerințele armatorilor și ale societăților de clasificare.

Șantierul în prezent construiește nave complet armate,care pleacă din șantier cu motorul propriu și corpuri de navă care sunt armate în proporție de 60%-70%,urmând apoi să fie finalizate în șantierele din Norvegia.Șantierul are și secție specializată pentru reparație nave.

În prezent șantierul are în execuție nave de aprovizionare pentru platformele maritime;remorchere multifuncționale,care sunt și spărgătoare de gheață;tancuri petroliere și tancuri chimice; dragă absorbantă, pescadoare. Toate aceste nave fac parte din contracte realizate cu armatori externi.

2.INDENTIFICAREA ACTIVITĂȚILOR LOGISTICE

Într-o întreprindere de producție timpul de realizare a unui produs este puternic condiționat de aprovizionarea cu materii prime,cu elemente de asamblare sau cu piese de schimb la toate nivelurile lanțului de fabricație.Se numește “lanț logistic” ansamblul verigilor relative logisticii aprovizionării: cumpărări,aprovizionarea,gestiunea stocurilor,transport,manipulare etc. Lanțul logistic este extins de manieră global, adică în afara întreprinderii, pornind de la ansamblul furnizorilor și subcontractanții lor.

Rolul asumat de logistică se va modifica.Rolul logisticii nu mai este numai de a asigura o funcție operațional, ci și o funcție tactică și strategic asupra fluxurilor fizice:

-funcția operațional,vizează realizarea în cadrul întreprinderii a mijloacelor necesare activării fluxurilor: manipulare,ambalare,transport,stocare;

-funcția tactică se referă,în esență, la mijloacele necesare conducerii fluxurilor, pentru a le asigura programarea. Ea necesită adoptarea deciziilor necesare de la modurile de tratare, pana la realizare;

-funcția strategică constă în definirea mijloacelor logistice necesare pentru a contribui la realizarea obiectivelor strategice generale pe care și le fixează întreprinderea.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Sistemului Logistic al Intreprinderii - SC Stx Osv Braila SA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 621 cuvinte
Nr caractere:
14 449 caractere
Marime:
28.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!