Analiza modalităților de organizare a calității la SC Vodafone SA

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Informaţii vitale privind compania S.C. Vodafone S.A.
2. Organigrama companiei S.C. Vodafone S.A.
3. Departamentul Calitate
4. Parametrii de Calitate la S.C. Vodafone S.A.
5. Chestionar prinvind serviciul de calitate în cadrul organizațiilor din România.

Extras din referat:

1. Informaţii vitale privind compania Vodafone

Compania Vodafone a fost înfiinţată în 1984 ca o divizie a Racal Electronics Plc., cunoscută atunci că Racal Telecomms Limited. În octombrie 1988, aproximativ 20% din capitalul companiei a fost oferit publicului. Racal Telecom Limited s-a desprins în totalitate de Racal Electronics Plc. şi a devenit o companie independentă în septembrie 1991, dată la care şi-a schimbat numele în Vodafone Group Plc.

La 29 iunie 1999, în urma fuziunii cu AirTouch Communications, Inc. ("AirTouch"), compania şi-a schimbat numele în Vodafone AirTouch Plc, dar, în urma aprobării date de către acţionari în cadrul Întâlnirii Generale, a revenit la vechiul nume de Vodafone Group Plc, la data de 28 iulie 2000.

La 31 martie 2009, Grupul Vodafone numără 303 milioane de clienți în întreaga lume.

Astăzi, Vodafone Group Plc este cea mai mare companie de telecomunicații mobile din lume, cu o prezență semnificativă în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific și Statele Unite prin diviziile sale, joint ventues, achiziții și investiții.

VoDaFoNe România

Vodafone este compania care a implementat prima rețea GSM în România, în aprilie 1997, și primul operator care a lansat serviciile 3G pe piața românească, în aprilie 2005, și apoi nivelul superior de performanță, HSDPA - 3G broadband.

- Susține și investește permanent în inovație și creativitate;

- Răspund nevoilor în continuă creștere și schimbare ale utilizatorului contemporan de comunicații mobile;

- Iși canalizează resursele și puterea globală pentru a le oferi clienților ei produse și servicii inovatoare, capabile de a revoluționa experiența de utilizare a telefonului mobil.

Misiune

Misiunea pe care și-au asumat-o, încă de la început, este de a ajuta oamenii din România să comunice mai ușor și să fie în legătură permanentă cu lumea.

În cei 12 ani de activitate în România, Vodafone a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri prin investiții majore la nivel național, orientate în principal spre extinderea acoperirii rețelelor 2G și 3G, lansarea de noi produse și servicii de comunicații, extinderea rețelei de magazine la nivelul întregii țări și, nu în ultimul rând, programe sociale în sprijinul comunității.

Viziune

Viziunea lor este să devenă lider de piață și un model în ceea ce privește conduita de afaceri în România.

Valori

Recent, Vodafone a fost recunoscută de către unele dintre cele mai prestigioase topuri internaţionale pentru valoarea business-ului, inovaţie, încredere şi etică. Conform topului Forbes Global 2000 pentru anul 2009, Vodafone se situează printre cele mai mari companii din lume, în timp ce revista Business Week plasează Vodafone în topul celor mai inovatoare companii la nivel mondial, în urma analizei realizate împreună cu Boston Consulting Group. Totodată, conform studiului realizat de revista Reader’s Digest, Trusted Brand 2009, Vodafone a fost nominalizat drept cel mai de încredere brand de telecom din România, iar analiza institutului american Ethisphere include Vodafone în topul celor mai etice companii la nivel global.

2. Organigrama companiei S.C. VODAFONE S.A.

Structura organizaţionala este unul din elementele importante în funcţionarea tuturor companiilor. Nu pot fi introduse reguli, nu se pot planifica activităţi sau strategii, dacă nu se cunosc cu precizie structurile care le pot respecta sau îndeplini; nu se poate privi spre viitor, atunci când prezentul este ambiguu şi nestructurat.

Organigramă (organizaţional chart) reprezintă schema modului de organizare a unei companii. Cu alte cuvinte, prezintă scheletul companiei cu toate elementele sale: cap, trunchi, picioare pe care ulterior pot fi alăturate inteligenta, stabilitatea, abilităţile. Organigramă cuprinde atât posturile, departamentele cât şi relaţiile interumane sau interdepartamentale ierarhice (subordonare, coordonare) şi funcţionale. Utilitatea sa este imensă. Managementul poate viziona permanent posturile cheie pe care se poate baza, poate face proiecţii privitoare la necesarul de resurse umane, angajaţii îşi pot cunoaşte locul în organizaţie, potenţialii angajaţi pot vizualiza diverse trasee de dezvoltare profesională. Practic organigrama consituie, în ciuda informaţiilor laconice pe care le conţine, o adevărată radiografie a organizaţiei, care ne arată atât părţile sănătoase cât şi disfuncţionalităţile.

Calitatea nu poate fi asigurată numai prin verificare. Ori cât de strictă, verificarea conduce numai la separarea produselor bune de cele care nu îndeplinesc condiţiile de calitate. Controlul în sine al loturilor de produse nu îmbunătăţeşte calitatea unui produs, cu atât mai mult cu cât deficienţele care se depistează se pot datora problemelor din fabricaţie, dar şi lipsurilor din proiectare, aprovizionare, desfacere, transport etc. În realizarea produselor de calitate trebuie implicată deci întreaga organizaţie producătoare. Au fost adoptate în acest scop metode de organizare care asigură integrarea tuturor factorilor care influenţează calitatea produsului sau serviciului oferit de o firmă. Controlul calităţii devine astfel o parte a unui sistem mai amplu şi mai complex.

Observații:

UNIVERSITATEA CREȘTINĂ “DIMITRIE CANTEMIR”

Facultatea de Management Turistic și Comercial

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Modalitatilor de Organizare a Calitatii la SC Vodafone SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 425 cuvinte
Nr caractere:
19 976 caractere
Marime:
159.48KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!