Analiza costurilor la întreprinderea SC Cri-On SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cap. I Date despre societate
Cap. II Identificarea costurilor
Cap. III Clasificarea si evaluarea cheltuielilor
Cap. IV Cai de rationalizare a cheltuielior

Extras din referat:

Cap I.Date despre societate

Denumirea societatii este S.C.”CRI-ON” S.R.L., conform dovezii privind privind disponibilitatea firmei nr. 187673/16.06.2004, eliberata de Ministerul Justitiei, Oficiul National al Registrului Comertului.

Certificatul de inregistrare a fost eliberat la data de 22.09.2004, cu numarul de ordine in registrul comertului: J40/15045/21/09.2004.

CRI-ON este o societate comerciala adica persoana juridica romana ce isi desfasoara activitatea conform legislatiei romane.

Sediul societatii este Romania, Str.Argeselu nr.3, bl.A4, sector 4.Conform actului constitutiv, pe baza deciziei asociatului unic, sediul societatii va putea fi schimbat in orice localitate din tara sau in Bucuresti si vor putea fi create sucursale, agentii, reprezentante, magazine, depozite, puncte de lucru in orice localitate cu respectarea formalitatilor legale.

Domeniul principal al intreprinderii este: comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase.De asemenea, societatea va desfasura si urmatoarele activitati:comert cu amanuntul al produselor alimentare, comert cu amanuntul al bauturilor, comert cu amanuntul al porduselor din tutun.

Capitalul social este subscris si integral varsat in numerar de asociatii Neagoe Bogdan si Vidu Aurelia fiind de 200RON, divizat in 20 parti sociale a cate 10 RON fiecare.Fiecare asociat detine jumatate din partile sociale.

In actul constitutiv al societatii este precizata si durata de functionare a acesteia nelimitata.

Cap. II Identificarea costurilor

Costurile reflecta necesitatea corectei cuantificari a ansamblului eforturilor depuse pentru a realiza o cantitate determinata de output, indiferent de natura acestuia. Ele sunt expresia baneasca cea mai sintetica a felului in care activitatea economica se desfasoara in parametri de eficienta sau nu. Costurile firmei producatoare inglobeaza alocarea si consumarea factorilor de productie, in scopul de a realiza marfuri sau sevicii.

Costurile au o miscare economica proprie, un circuit specific a carui functionalitate si finalitate rezida in compensarea valorica a resurselor consumate.

In teoria costurilor, conceptul in sine de cost este diferentiat de cel de cheltuieli, cu care sursele empirice il identifica: in timp ce acesta din urma primeste semnificatia de consum efectiv de resurse, determinabil numai post-factum, costurile sunt si costuri previzionate, sunt de antecalcul, au in general un areal mai vast de acoperire.

Principala impartire a costurilor in structurarea analizei de cost consta in delimitarea: costuri fixe si costuri variabile. Primele nu isi modifica volumul odata cu variatia volumului productiei in timp ce a doua categorie variaza direct proportional. Atat costurile fixe cat si cele variabile nu sunt fixe, respectiv variabile la modul absolut, in situatia ca analiza se intreprinde pe un interval mai lung de timp. Astfel denumirea instituita este de costuri conventional-constante si conventional-variabil.

In urma discutiilor purtate cu contabilul societatii CRI-ON, am identificat costurile suportate de aceasta societate.

Costurile fixe sunt costurile care raman constante indiferent de volumul vanzarilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Costurilor la Intreprinderea SC Cri-On SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 172 cuvinte
Nr caractere:
7 583 caractere
Marime:
13.19KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!