Analiza competitivității firmei Tefal

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 2
Cap. 1 Prezentarea generală a firmei 4
Cap. 2 Misiunea firmei 6
Cap. 3 Analiza SWOT 7
Cap. 4 Prefigurarea strategiei 8

Extras din referat:

Introducere

Prezenta lucrare, intitulată „Analiza competitivităţii şi prefigurarea strategiei Tefal” a fost realizată cu scopul de a stabili mediul în care concurează Tefal și pe ce anume se va baza strategia mărcii în perioada ce urmează.

Având în vedere că firma activează în domeniul electrocasnicelor, pe o piață sensibilă la schimbare și cu clienți ce așteaptă în permanență un element de noutate în portofoliul mărcilor, principalele misiuni Tefal pentru anul 2012 sunt dezvoltarea gamei de produse și menținerea pe poziția de lider mondial în domeniul electrocasnicelor

În urma analizei SWOT ce a avut drept scop scop formularea unui imagini în ceea ce privește condiția trecută şi actuală a mărcii Tefal sau a domeniilor ei funcţionale, strategia aleasă este o strategie de diversificare, mai precis diversificare orizontală (extinderea gamei de produse în domeniul activității de bază), o strategie de diferențiere și una analitică.

Cap. 1 Prezentarea generală a firmei

TEFAL Romania, sub umbrela Groupe SEB, este lider de piața la tigăi anti-adezive și fiare de calcat. Începând cu anul 2006, s-a inființat SC Groupe SEB Romania SRL, care, alături de marca TEFAL, comercializează în România și celelalte mărci ale Groupe SEB: Lagostina, Krups, Moulinex și Rowenta.

Service-ul în perioada de garanție și post-garanție este asigurat de către SAPEL SA, prin parteneri zonali.

Prezent în mai mult de 120 ţări, Groupe SEB este un lider în domeniul aparatelor casnice de mici dimensiuni. La sfârşitul anului 2001, preluarea parţială a Moulinex a permis ca Groupe SEB să îşi întărească poziţia.

În fiecare secundă, 6 produse Groupe SEB sunt vândute undeva în lume.

Prin creștere organică și achiziții, TEFAL a devenit liderul mondial al articolelor de gătit anti-aderente, în vase de gătit la aburi, aparate electrice de gătit, prepararea produselor alimentare și a băuturilor, în fiare de călcat și cântare.

Prezent în 120 de țări, TEFAL are misiunea de a oferi produse ingenioase pentru a face gătitul cât mai simplu și plin de recompense și pentru a transforma călcatul rufelor într-o acțiune mult mai ușoară și mai rapidă.

TEFAL este dedicat înțelegerii nevoilor consumatorilor și aducerii de soluții inovatoare. Istoria TEFAL este marcată cu inovații de clasă mondială.

Denumire: GROUPE SEB ROMÂNIA S.R.L.

Sediu social: Str. Daniel Constantin 8, 010632, Sector 1, Bucuresti

Nr. ord. reg. com.: J40/482/2006

C.I.F.: RO18288047

Capital social: 730.000 RON

CAEN: 4618 Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.

Istoric TEFAL

1954 – Marc Grégoire, un inginer francez inventează procesul unirii PTFE (PoliTetraFlorură de Etilen) cu aluminiu, realizând astfel prima tigaie anti-aderentă.

1956 – Compania TEFAL (acronim de la TEFlon și ALuminiu) este fondată în Sarcelles (Franța). La finalul anului, TEFAL produce 100 de tigăi și le vinde sub sloganul: “Tigaia Tefal: tigaia care nu lipește”.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

MASTERAT BUSINESS

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Competitivitatii a Firmei Tefal.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 824 cuvinte
Nr caractere:
9 838 caractere
Marime:
19.26KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!