Analiza comparativă a siteurilor de comerț electronic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Comerţul electronic este demersul de cumpărare prin intermediul transmiterii de date la distanţă, demers specific politicii distributive a marketingului. Prin intermediul internetului se dezvoltă o relaţie de schimb şi servicii între ofertant şi viitor cumparător.Termenul de Electronic Business a fost făcut popular în anii 1990, printr-o campanie publicitară a companiei IBM.

Comertul electronic ofera clientilor anumite beneficii fata de comertul traditional,cum ar fi: posibilitatea achizitionarii unui produs 24 h/zi, in tot timpul anului din aproapeorice locatie, existenta mai multor posibilitati de alegere, alegerea celui mai mic pret pentru un produs sau serviciu. De asemenea exista si beneficii pentru firme: extindere pe pietele intrenationale, costuri mai scazute, adaptare la nevoile consumatorului.

Am ales ca subiect al acestei analize comparative 3 site-uri de E-commerce: www.laparfum.ro, www.onlineparfum.ro, www.perfume.com . Sunt site-uri din industria parfumurilor care oferă spre vânzarea online parfumuri de marcă, brand-ul lor fiind recunoscut în toată lumea şi în acelaşi timp garantând pentru originalitatea lor. Am ales analiza acestor site-uri datorită diversităţii de parfumuri pe care o prezintă şi a preţurilor relativ apropiate în comparaţie cu alte site-uri analizate.

Piaţa produselor cosmetice este un domeniu foarte vast, prezentând o importanţă ridicată în privinţa producţiei şi vânzării acestor tipuri de produse. În funcţie de destinaţia produselor ea este segmentată astfel:

• produse pentru îngrijirea pielii şi pentru igiena corporală

• produse capilare ( de îngrijire a părului)

• articole de toaletă ( parfumerie alcoolică)

• machiaj ( cosmetică decorativă)

2.Piata online a parfumurilor

Piaţa online a parfumurilor este în continuă creştere de la an la an, în 2009 ea înregistrând încasări de aproximativ 70 milioane de euro la nivel mondial, aproape 60% dintre cumpărători fiind reprezentaţi de femei, iar utilizatorii de internet având vârste cuprinse între 25 respectiv 40 de ani, având cunoştiinţe în ceea ce priveşte acest domeniu şi firmele concurente pe această piaţă.

Preţurile destul de scăzute în comparaţie cu preţurile practicate pe piaţă de marile magazine distribuitoare de produse cosmetice, livrarea la domiciliu a produselor determină o creştere din ce în ce mai mare a numărului de consumatori, respectiv creşterea încasărilor distribuitorilor online.

Totuşi această piaţă online prezintă şi unele dezvantaje precum: este un domeniu destul de incert privind originalitatea produselor, în România numărul produselor cosmetic contrafăcute a crescut îngrijorător ceea ce îi face pe consumatori să fie mult mai atenti la ce comandă, de unde comandă şi mai ales să aleagă strict acele site-uri care le conferă garanţie în privinţa originalităţii parfumurilor. Un alt dezavantaj este desemnat de faptul că, consumatorii online ai parfumeriilor, nu pot mirosi parfumul şi nici nu-şi pot alege produsul în funcţie de preferinţe în caz că sunt nehotărăţi. Aceste magazine online sunt mai mult recomandate persoanelor care ştiu deja ce parfum preferă şi nu mai trebuie să se decidă.

Magazinele online de parfumuri s-au extins pe o piaţă unde există foarte mulţi concurenţi, cel puţin în România se prezintă cel puţin 20 de site-uri cu parfumuri, toate garantând pentru originalitatea lor, preţul scăzut şi livrare într-un timp cât mai scurt.

Din studiile efectuate, s-a aflat că site-ul de parfumerie online Aoro.ro începe încetul cu încetul să devină în fruntea magazinelor online de parfumuri. Îşi livrează produsele în 9 tari europene printre care şi România cu ajutorul unor parteneri logistici de încredere, devenind prima campanie serioasă a unei parfumerii făcută în România.

Apoi, acesta ar fi urmat de magazinul online ales spre analiză şi anume Laparfum.ro, care oferă produse de o calitate garantată în colaborare cu distribuitori cunoscuţi din ţară, parfumurile fiind livrate de o singură companie: PremierParfum.

Precum aceste exemple oferite, există numeroase magazine online de cosmetice, respectiv de parfumuri care deşi nu sunt încă cunoscute, se luptă să ocupe un loc cât mai fruntaş pe piaţa online a parfumurilor venind cu o gamă cât mai diversificată de parfumuri ale multor branduri internaţionale şi cu preţuri cât mai scăzute în raport cu calitatea produselor.

3. Analiza site-urilor www.laparfum.ro, www.onlineparfum.ro, www.perfume.com

• http://www.laparfum.ro/

Magazinul cu parfumuri www.LaParfum.ro oferă produse de calitate superioară în colaborare cu toţi distribuitorii cunoscuţi din ţară. Parfumeria, de la înfiinţarea sa în anul 2005 a dobândit o pozitie importantă pe piaţă, clienţii se întorc în mod regulat, pentru achiziţii repetate. Împreună cu gama largă de parfumuri ofera şi seturi cadou, constând intotdeauna dintr-un pachet convenabil, care aduce împreună cu parfumul "ceva în plus" la un preţ redus: gel de duş, loţiune de corp, sau deostick, identic parfumate cu esente aromatice, ceea ce le face excepţionale.

Observații:

Academia de Studii Economice

Facultatea de Comert

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa a Siteurilor de Comert Electronic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 567 cuvinte
Nr caractere:
14 762 caractere
Marime:
925.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!