Turmalina

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Turmalina este un silicat complex de aluminiu si bor, cu duritatea 7-7, 5 pe scala Mohs. In lume, se gaseste in diferite locuri, cum ar fi Uralii, Boemia, Saxonia, Insula Elba, Norvegia, Marea Britanie, Groelanda, Republica Malgasa, Afghanistan, S. U. A. etc. Forma opaca e cunoscuta si sub numele de Schroll, iar cea albastra de Indigolita. Turmalina este Piatra alternativa a lunii octombrie si a zodiei Balantei (24 septembrie - 23 octombrie), numerologic fiind asociata cu 11 care, prin reductie, da valoarea 2, deci asocierea sa numerologica dubla este 11/2. Turmalina verde este Piatra lunii mai, iar cea cu nuanta galbena, a toamnei si a orei 6 dimineata.

Este Piatra ingerului Tadhiel, cel care l-a impiedicat pe Abraham sa-si sacrifice fiul, Isaac, la porunca lui Dumnezeu. Vocea lui a fost aceea care i-a spus nu-ti ridica mana asupra copilului caci stiu ca esti temator de Dumnezeu. Turmalina este folosita din cele mai vechi timpuri ale crestinitatii pentru confectionarea inelelor pastorale, cu toate ca uneori se foloseau si alte Pietre albastre, cum ar fi Safirul. Datorita compozitiei sale chimice extrem de complexe, ea poate diferi de la un Cristal la altul, iar cateodata chiar in cadrul aceluiasi individ. Tocmai de aceea, se poate intampla ca acelasi Cristal sa prezinte culori diferite la capete (la unul rosu, la celalalt albastru, iar la mijloc portocaliu) ori culori diferite in interior si in exterior (in interior rosu, iar in exterior verde Cristalul pepene). Comparativ cu celelalte Pietre, Turmalina prezinta cea mai vasta gama de culori si tonuri; in plus, are si o stralucire deosebita.

Se considera ca Turmalina este una dintre Pietrele de origine extraterestra, ea fiind materializata pe Terra de formele superioare de viata, pentru a asista umanitatea in tranzitia spre Era Varsatorului. Ea va forma puntea policroma ce poate fi traversata de spirit, creand un echilibru de forte ce vor permite legarea diferitelor lumi. Turmalina verde (Verdelita) este un tamaduitor al tuturor nivelelor, extinzandu-si energiile de la cele mai subtile esente spirituale, pana la cele mai grosiere, ale formelor materiale. Poate sa intareasca sistemul nervos, facandu-l capabil de mai multa forta spirituala. Pe masura ce corpul fizic isi modifica frecventele, pentru a se alinia cu energia Turmalinei verzi, se produce o reechilibrare a balantei hormonale, se pot atinge stari tot mai elevate ale constiintei. Este o Piatra excelenta pentru a fi purtata si/sau folosita in cazurile de oboseala cronica, epuizare, dar si pentru refacerea si regenerarea omului. Inspira creativitate, fiind purtata din acest motiv de catre artisti. Purtata in dreptul gaurilor (accidentale) ale corpului auric, le protejeaza de influentele negative externe.

Turmalina roz (Rubelita) este una dintre Pietrele trinitare ale chakrei inimii. Se poate folosi in conjunctie cu Cuartul roze si Kunzita, pentru initierea activitatii complecte a acesteia. Cuartul roze focalizeaza ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turmalina
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 208 cuvinte
Nr caractere:
6 174 caractere
Marime:
10.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
chimie, substanta
Predat:
la liceu
Sus!