Stări De Agregare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La presiune normala, schimbarea starii de agregare a unui corp are loc prin schimb de caldura intre corp si mediul inconjurator. Moleculele unui corp aflat la o anumita temperatura efectueaza o miscare de oscilatie in jurul unor pozitii de echilibru, pozitii determinate de interactiunile dintre molecule.

Prin absorbtie de caldura din exterior se modifica atat energia cinetica medie cat si energia lor potentiala. Atat timp cat corpul ramane in stare solida, modificarea energiei potentiale este mult mai mica decat modificarea energiei cinetice. Acest fapt are ca urmare cresterea temperaturii corpului, caldura absorbita fiind data relatia: Tipul miscarii moleculelor, structura interna si distantele medii dintre molecule: Instalatia de aer conditionat aplicatie a starii de agregare Suprafata de separatie dintre un lichid si vaporii sai este intotdeauna un loc nelinistit: moleculele se misca mereu intre cele doua stari. Cand densitatea vaporilor este mica, din lichid pleaca mai multe molecule decat cele care revin. Dimpotriva, cand densitatea vaporilor este mare, mai multe molecule se intorc in lichid decat pleaca. Aceste transformari au loc pe masura ce fluidul de lucru trece prin diferitele parti componente ale unei instalatii de conditionare a aerului. Este nevoie de energie pentru a separa moleculele dintr-un lichid, astfel ca fluidul de lucru absoarbe caldura din mediu cand lichidul se vaporizeaza. Primul pas al acestui proces are loc in capilar - un tub foarte subtire care ingreuneaza curgerea fluidului. Fluidul de lucru patrunde in capilar cu densitate mare, micsorandu-si brusc presiunea trecand prin capilar. Lichidul incepe sa se vaporizeze, racindu-se. Efectul este asemanator cu racirea aerului atunci cand este suflat printre buzele tuguiate. Pe masura ce fluidul trece prin serpentina de vaporizare, continua sa se vaporizeze, absorbind caldura de la aerul din incapere.

Este nevoie de energie pentru a separa moleculele dintr-un lichid, astfel ca fluidul de lucru absoarbe caldura din mediu cand lichidul se vaporizeaza. Primul pas al acestui proces are loc in capilar - un tub foarte subtire care ingreuneaza curgerea fluidului. Fluidul de lucru patrunde in capilar cu densitate mare, micsorandu-si brusc presiunea trecand prin capilar. Lichidul incepe sa se vaporizeze, racindu-se. Efectul este asemanator cu racirea aerului atunci cand este suflat printre buzele tuguiate. Pe masura ce fluidul trece prin serpentina de vaporizare, continua sa se vaporizeze, absorbind caldura de la aerul din incapere.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stari De Agregare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
685 cuvinte
Nr caractere:
3 510 caractere
Marime:
29.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
stare de agregare, solide, lichide
Predat:
la liceu
Sus!