Previzualizare referat:

Extras din referat:

Proteinele sunt compusi organici naturali, considerati ca fiind suportul material al tuturor fenomelelor vietii. De fapt, acesti componenti sunt principalii constitenti cu structura macromoleculara ai protoplasmei tuturor celulelor vegetale si animale.

Sub aspectul compozitiei elementare, proteinele sunt compusi organici care contin toate elementele organice: C, H, O, N, S, P.

Modul de clasificare din prezenta lucrare se bazeaza pe comportarea compusilor de natura proteica la hidroliza, oferind posibilitatea corelarii denumirilor (utilizate in prezent) diverselor tipuri de compusi care constituie clasa la care ne referim.

Proteine - Solubile Globulare Proteide Proteidele fibroase sau cleroproteinele au structurafibrilara si sunt insolubile in apa sau in solutii de electrolitici.

Proteinele globulare sunt cele mai rispandite in natura; ele sunt solubile in apa sau in solventi electrolitici si au structura globulara.

Proteidele sau heteroproteine sunt numite proteide care in afara de lanturile macromoleculareproteinice contin si alte grupari de natura neproteinica, denumite grupe prostetice.

(protide simple, aminoacizi) - Monoprotide Protide Inferioare - Peptide - Poliprotide (oligopeptide) - Polipeptide Superioare - Holoproteide (proteine) (proteide) - Heteroproteide (proteine conjugate sau heteroproteine). Monoprotide (aminoacizi) sunt compusi organici naturali cu o larga raspandire. Proteinele, separate si obtinute in stare pura din diversi produsi naturali pot fi hidroliyate pe cale chimica sau enzimatica cbtinandu se asa numitele hidrolizate proteice in care s au identificat (-aminoacizi. Analiza hidrolizatelor proteice efectuata prin diferite metode fizico chimice, dintre care metodele cromatografice au o mare pondere, au conus la concluzia ca formarea proteinelor naturale participa circa 20 de.

Clasificare. Ca substanta organica, un aminoacid poseda in molecula un radical organic si grupele functionale amino si carboxil si, in mod firesc, aminoacizii pot fi clasificati tinand seama de natura radicalului (alifatic, ciclic aromatic, heterociclic) de numarul grupelor functionale mentionate precum si de pozitia relativa pe care o au aceste grupe functionale in molecula(-aminoacizi). Aminoacizii naturali sunt (-aminoacizi cu exceptia (-alaninei. (R = radical hidrocrbonat; heterocilic; reterocarbonat R CH COOH pe care pot fi grefate si alte grupe functionale.

NH2 (-Aminoacizi Obtinerea aminoacizilor. Sursa principala pentru obtinerea (-aminoacizi o constituie proteinele. Din hidrolizatele substantelor proteice, acesti compusi pot fi izolati prin diferite metode.

Dar, pentru astabili sau confirma structura unor aminoacizi izolati din hidrolizatele proteice, pentru aefectua unele studii biologice, sau pentru a asigura materia prima necesara obtinerii unorprodusi chiar la nivel industrial, a fost necesara cbtinerea aminoacizilor prin sinteza. Propietati ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proteine - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
937 cuvinte
Nr caractere:
5 565 caractere
Marime:
10.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
proteine, substante
Predat:
la liceu
Sus!