Procese de deformare plastică a biomaterialelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Valoarea energiei de lovire a ciocanelor, adica volumul lucrului mecanic produs in momentul de impact, trebuie verificata periodic, pentru a cunoaste puterea reala a ciocanului.

De regula, verificarea are loc dupa reparatiile capitale sau imediat dupa montaj, pentru a verifica puterea nominala a ciocanului.

Pentru determinarea energiei de lovire, metoda cea mai exacta o constituie masurarea directa a lucrului mecanic maxim pe care il dezvolta ciocanul. Aceasta este o metoda exacta care necesita o aparatura pretentioasa.

Verificarea energiei de lovire se face utilizand metoda lui Heim, ce consta in deformarea unei epruvete de Pb cu o puritate avansata si o greutate specifica de 11, 3 kg/dm3, avand raportul dintre inaltime si diametru, h/d = 1, 5, epruvetele fiind slefuite si strungite.

Partea experimentala In prima parte, se va determina energia de lovire cu ciocanul autocompresor de 75 kgf prin refularea unor epruvete de Pb.

Energia nominala a ciocanului este egala cu 100 kgfm.

Dupa refulare se alege epruveta care s-a deformat cel mai mult, deformare ce a avut loc cu o singura lovitura. Adica se determina energia de lovire in momentul de impact maxim.

In partea a doua se va calcula randamentul ciocanului cu cadere libera deformandu-se 3 epruvete in aceleasi conditii de deformare dar de la inaltimi diferite.

Lucrarea se va termina cu interpretarea partii experimentale. Datele vor fi tabelate in felul urmator: Ciocanul autocompresor Ciocanul cu cadere libera Cu datele obtinute din tabel se traseaza graficul: H=f . Observatie: Datorita impuritatilor din material, graficul nu este cel corespunzator, fapt pentru care se face abstractie de ultimul punct. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procese De Deformare Plastica A Biomaterialelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
347 cuvinte
Nr caractere:
2 173 caractere
Marime:
15.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Predat:
la gimnaziu
Sus!