Grăsimi proteine și zaharide

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Corpul omenesc este alcatuit din celule aranjate ca si caramizile intr-o constructie. Celulele au nevoie de substante nutritive pentru a creste si a sa inmulti, iar aceste substante sunt preluate din mancare.

Grasimile sunt substante organice sintetizate de organismele animale si vegetale facand parte din clasa lipidelor.

Grasimile sunt o sursa de energie si in general, furnizarea enegiei este mai constanta. In plus, o data supuse procesului de digesie, o anumita cantitate de grasimi va fi depozitata in depozitele de grasimi din organism, situate sub piele si in jurul catorva organe importante, cum ar fi rinichii, inima si ficatul. Aceste depozite apara organismul impotrivba frigului siprotejata oasele si organele interne impotriva ranilor. Contrar unor teorii la moda, o anumita cantitate de grasime este esentiala pentru pastrarea sanatatii.

Produsele animale carne, untura, produse lactate contin asa-numitele grasimi saturate. Nucile, pestele gras, uleiurilr vegetale si unele margarini usoare contin grasimi nesaturate. Dieticienii recomanda un consum mai mare de grasimi nesaturate decat de grasimi saturate. Grasimile saturate tncurajeaza colesterolului, substanta produsa pe cale naturala in ficat, dar prezenta si in unele alimente.

Un anumit nivel al colesterolului este esential sanatatii organismului; dar se pare ca ficatul este capabil sa produca intreaga cantitate de colesterol necesara, fara sa fie nevoie sa includem in alimentatie aceasta substanta. Aceasta nu inseamna ca alimentele cu un continut ridicat de colesterol trebuie evitate, desi persoanele care au un nivel ridicat de colesterol in organism sunt sfatuite ss reduca consumul acestuia.

Deoarece grasimile furnizeaza o energie mai consistenta decat carbohidratii, procentajul lor in alimentatia zilnica trbuie sa fie mai mic. De asemenea, acestea sunt mai satioase decat alte alimente.

Nu se poate spune care este cantitatea ideala de grasime din alimentatie: clima rece sau activitatea intensa accentueaza nevoia de grasimi. In general, cel putin 15% din caloriile zilnice trebuie sa provina dsin grasimi, iar media ar fi 20-30%. Asemenea carbohidratilor, daca consumam mai mult decat este nevoie organismul, excesul se depune sub forma de grasime.

PROTEINELE sunt principalele substante nutritive ce se afla in alimentele pe care la consumam sunt proteinele, carbohidratii, grasimile, vitaminele, mineralele, apa si fibrele. Proteinele sunt raspandite in muschi, oase si cartilagii, piele, lichide ale corpului si toate organele interne, cum ar fi inima, ficatul, rinichii si creierul.

Peoteinele pot fi descrise ca substante nutritive constitutive ale organismului. In procesul de digestie proteinele din alimente sunt transformate in aminoacizi. Organismul apoi separa si foloseste aminoacizi in diferite scopuri. O parte vor fi folositi pentru cresterea si producerea de noi proteine necesare organismului, o alta parte vor fi folositi la refacerea tesuturilor din corp, iar ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Grasimi proteine si zaharide.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 007 cuvinte
Nr caractere:
4 967 caractere
Marime:
9.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
zaharide, proteine
Predat:
la liceu
Sus!