Evoluția chimică și biologică a vieții

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru orientare, vom schita intai istoria geologica a pamantului. se presupune ca Pamantul s-a format acum 4800 de milioane de ani, prin condensarea unui nor de gaze si praf. Deoarece praful, consta in special, din elemente radioactive, descompunerea acestora din interiorul Pamantului a generat multa caldura si actiune vulcanica, astfel incat temperatura de la suprafata Pamantului era probabil mult mai inalta decat astazi. Exista inca destule controverse si nelamuriri asupra compozitiei atmosferei stravechi, care provenea partial din interiorul Pamantului. Atmosfera straveche continea probabil mult azot si era reducatoare bogata in hidrogen, metan, amoniac si apa. Dar hidrogenul s-a consumat curand si cu timpul a crescut concentratia compusilor oxidati, cum ar fi monoxidul de carbon. Este foarte probabil ca in perioada aparitiei vietii, atmosfera a fost puternic reducatoare, total lipsita de oxigem. Oxigenul a aparut, mai tarziu, in mare parte ca produs al fotosintezei.

Unitatea dintre organism si mediu este exprimata sintetic prin interactiunea dintre materia vie si natura anorganica primara (factorii abiotici). Ecologul E. Commoner elaboreaza Legea unitatii viu-neviu sau Toate sunt legate de toate, care evidentieaza interdependenta dintre organisme si mediul de viata. Existenta ecosferei se intemeiaza pe o retea complexa de lagaturi reciproce, care evidentieaza interconditionarea procesel; or dintre sub sinteme ca si intre diferitele sisteme integratoare ajunse in contact. Schimbul permanent de substante, informatii si energie este de fapt materializarea acestei unitati ce caracterizeaza sistemele biologice ce caracterizeaza sistemele biologice care sunt sisteme deschise.

1. Faza abiotica (etapa protoplanetara) - este faza in care au aparut premisele proceselor geofizice si geochimice care au creat conditii optime pentru aparitia vietii.

Este faza evolutiei chimice.

2. Faza biotica - debuteaza odata cu aparitia primelor forme de viata la inceputul Arhaicului. Prin intermediul activitatilor lor vitale, organismele aau influentat diverse moduri evolutia ulterioara a atmosferei, hidrosferei si litosferei, implicandu-se astfel in mod direct in modificarea conditiilor viitoare de existenta si evolutie.

3. Faza antropica - faza antropica a inceput la sfarsitul perioadei Tertiale, odata cu apartitia omului. Odata cu raspandirea lui pe glob si cu desfasurarea din ce in ce mai intensa a activitatilor sale vitale si de productie, omul influenteaza din ce in ce mai mult evolutia mediului biotic si a celui abiotic. Teorii clasice Biologia generala actulala se confrunta cu multe probleme dificile si controversate cum ar fi: originea vietii relatiile organismelor cu mediul, problemele ereditatii si variabilitatii, problema relatiilor dintre ontogenie si filogenie etc.

Teoria generatiei spotane Cea mai veche conceptie despre aparitia vietii pe Pamant, aparuta inca inca din Antichitate, este Teoria generatiei spontane, sustinuta si exprimata in doctrina lui ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evolutia Chimica Si Biologica A Vietii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 320 cuvinte
Nr caractere:
8 109 caractere
Marime:
12.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Predat:
la gimnaziu
Sus!