Determinarea concentrației alcoolice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

3. Pricipiul Metodei: Metoda se bazeaza pe determinarea punctului de ferbere al vinului care se gaseste intre punctual de ferbere al apei si cel al alcoolului etilic (78, 4 grade C) vinul fiind un amestec hidroalcoolic.

- Rezervor pentru ferbere de circa 90 ml prevazut cu refrigerent ascendent si termosifon cu robinet de evacuare; - Disc special de calcul format dintr-un disc gradat in grade alcoolice (scara alcoolmetrica si un cerc mobil gradat in grade de temperatura (scara temperaturilor sau o rigla speciala de calcul cu rigleta culisanta asemanatoare discului de calcul.

5. Mod de lucru: In rezorvorul curat al aparatului spalat in prealabil de 2 ori cu apa distilata se toarna 20 ml apa distilata. Se adapteaza termometrul se incalzeste termosifonul pana la fierbere mantaua de racire a refrigerentului find goala fara apa.

Incalzirea se regleaza intruncat vaporii de apa sa iasa din refrigerent dupa 3 4 minute si din acest moment se observa coloana de mercur. Se citeste punctua de ferbere al apei cand apar vaporii si coloana de mercur ramane stationata cel putin 2 minute. Stabilirea punctului de ferbere al vinului rezervorul aparatului se clateste 2 ori cu apa cu cate 20 30 ml vin de analizat turnat prin refrigerent. Se adauga apa rece in mantaua de racire si 50 ml vin de analizat in rezervorul spalat. Se monteaza termometrul se incalzeste si se urmareste ascensiunea coloanei de mercur pana devine stationara timp de 1 -2 minute, si se noteaza temperatura de fierbere al vinului in grade si zecimi de grade.

Calculul concentratiei alcoolice se fixeaza discul mobil astfel incat diviziunea corespunzatoare punctului de fierbere al apei sa corespunda punctului zero de pe scara alcoolmetrica.

Concentratia alcoolica in procente de volum la 15 grade C se determina citind diviziunea de pe scara alcoolmetrica care coincide cu diviziunea corespunzatoare punctului de fierbere al vinului. Din concentratia alcoolica in procente de volum la 15 grade C se calculeaza concentratia alcoolica in procente de volum la 20 grade C. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Determinarea Concentratiei Alcoolice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
347 cuvinte
Nr caractere:
1 947 caractere
Marime:
7.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
alcool, concentratie
Predat:
la gimnaziu
Sus!